GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
2 Ağustos 2024 Cuma 11:25

İzmir'de sığınmacılar için iki sağlık merkezi yolda!

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yer alan Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası ve Sağlık Bakanlığı arasındaki Hibe Anlaşması uyarınca SHIFA Projesi kapsamında Suriyeli sığınmacılara ve ikincil korumaya uygun mülteci ve kişilere yönelik sağlık hizmetlerini verecek 2 adet sağlık kuruluşu inşa etmeyi planlıyor. Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada kurulacak olan sağlık merkezlerinin sadece Suriyeli sığınmacılara değil tüm vatandaşlara hizmet edeceği bildirildi.

EGEDESONSÖZ -Sağlık Bakanlığı bünyesinde yer alan Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü İzmir’de iki noktada mülteci hastanesi kurmak amacıyla ihale çıkmak kararı aldı.

Kent ve ülke genelinde sağlık hizmetlerindeki yoğunluk sık sık tartışmalara neden olurken, son olarak Alsancak Devlet Hastanesi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi için imar plan değişikliklerinin gündeme geldiği süreçte, Sağlık Bakanlığı mültecilere yönelik iki sağlık birimi daha yapmak için düğmeye bastı.

BORNOVA VE KARABAĞLAR'A AÇILACAK
Bornova’nın Erzene Mahallesi ve Karabağlar’ın Ali Fuat Cebesoy Mahallelerinde  yeni sağlık merkezi yapma kararı alan bakanlık, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitelerinin teknik şartname ve projelerde tanımlanan tadilat/onarım işleri yapma kararı aldı.

SHIFA Projesi kapsamında yapılacağı belirtilen sağlık kuruluşları için Bornova Erzene  Mahallesi’nde 3 bin 40,77 metrekare alan üzerinde bodrum+zemin+4 kat sağlık merkezi, 6+6 GGSM (Güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı Merkezleri ) +112 ASHI (Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları)  yapılacak.

Karabağlar Ali Fuat Cebesoy mahallesinde ise 3 bin 358,71 metrekare alan üzerine bodrum + zemin+2 katlı sağlık merkezi, 6+6 GGSM(Güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı Merkezleri) +112 ASHI (Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları)  yapma kararı aldı.

SHIFA PROJESİ NEDİR?
'Herkes İçin Sağlık Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi', geçici koruma statüsündeki Suriyeli sığınmacılara ve ikincil korumaya uygun mülteci ve kişilere yönelik sağlık hizmetlerini iyileştirmeyi amaçlıyor.

11 Kasım 2021 tarihli ve 31656 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 4759 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile uygulamaya konulan, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası ve Sağlık Bakanlığı arasındaki Hibe Antlaşması uyarınca 2 sağlık merkezinin yapılacağı belirtildi.

HERKES KULLANABİLECEK
Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada kurulacak olan sağlık merkezlerinin sadece Suriyeli sığınmacılara değil tüm vatandaşlara hizmet edeceği bildirildi.