GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Ekim 2017 Perşembe 09:09

İzmir'de şehit acısı... Son sözleri ağlattı...

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde aşırı yağmur nedeniyle dün mahsur kalanları kurtarmaya giden asker ve polisleri taşıyan askeri personel taşıyıcı aracının Galata Köprüsü'nde sel sularına kapılmasıyla kaybolan İzmirli er Sefa Parhan şehit oldu.

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde bugün öğleden sonra etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz yönde etkiledi. İlçede bazı cadde ve sokaklar suyla kaplanırken, Kiremithane Mevkii’nde bazı kişiler evlerinde mahsur kaldı.

Mahsur kalan kişileri kurtarmak için bölgeye giden askerleri taşıyan araç, köprüden geçerken kontrolden çıkarak devrildi. Kazada 1 asker sel sularına kapılarak kaybolurken, 4 asker de yaralandı.

ACI HABER GELDİ
Kayıp askeri bulmak için dünden itibaren bölgeye sevk edilen AFAD, UMKE, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Sualtı ekibi ve itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı. Gece ara verilen arama çalışmalarına bu sabah erken saatlerden itibaren yeniden başlandı. Aralarda askeri aracın sel sularına kapıldığı yere yaklaşık 500 metre uzaklıkta şehit olduğu belirlenen askerin cesedine ulaşıldı.

Sel sularında kaybolan askerin AK Parti Çiğli Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Fehmi Parhan’ın kardeşi Sefa Parhan olduğu öğrenildi. Parhan’ın terhisine 17 gün kaldığı öğrenildi.

"YÜZME BİLMİYORUM, BIRAKIYORUM KENDİMİ"
Olay sırasında bir süre araca tutunan Parhan’ın yanında bulunanlara, "Yüzme bilmiyorum, bırakıyorum kendimi" dedikten sonra sularda kaybolduğu belirtildi. (DHA, Haber Merkezi)