GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Ocak 2016 Cumartesi 01:47

İzmir’de savcılıktan 37 akademisyene soruşturma!

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzası olan İzmir'deki çeşitli üniversitelerde görevli 37 akademisyenle ilgili soruşturma başlatıldı.

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzası bulunan İzmir'deki çeşitli üniversitelerde görevli akademisyenlerle ilgili soruşturma başlatıldı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, bildiride imzası bulunan İzmir'deki çeşitli üniversitelerde görevli 37 akademisyen hakkında "Devletin Güvenliğine Karşı İşlenen Suçları" kapsayan TCK'nın 302. maddesi gereğince soruşturma başlatıldığı bildirildi.

1128 öğretim üyesinin, ‘Barış için Akademisyenler İnisiyatifi’ adına ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiri yayınlamıştı.

Bildiride devlete sert sözlerle çağrıda bulunulması üzerine başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümet kanadından akademisyenlere tepki yağmış, MHP’den de sert eleştiriler gelirken CHP ve HDP başlatılan soruşturmaları ve gözaltıları eleştirmişti.