GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
7 Ağustos 2017 Pazartesi 16:27

İzmir'de sağlık camiasının acı günü

Kalp krizi nedeniyle vefat eden Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nin emektar doktorlarından Op. Dr. Mennan Oktay (64), düzenlenen tören ve kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği bahçesinde Op. Dr. Mennan Oktay için düzenlenen cenaze törenine ailesi, meslektaşları ve hastane çalışanları katıldı. Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut yaptığı konuşmada, "Ben de sizler gibi şok oldum. Beş yıldır Mennan Beyi tanıyorum. Kendisini yönetici olarak tanıdığım gibi ayrıca iş dışında da görüştüğüm değerli bir insandı. Birçok esprileri paylaştığımız bir arkadaş, ağabeydi. Kahkahası ve neşesiyle, hayat dolu yönleriyle hatırlıyorum ve inanıyorum ki öylece de hatırlanacak. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Allah rahmet eylesin" dedi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski Yöneticisi Prof. Dr. Abdullah Taşyurt ise "İnsan söze nereden başlayacağını şaşırıyor. Mennan Bey çok farklı bir insandı. İşi çok zor olmasına rağmen kimseyi kırmadı. Mennan Bey, hep pozitif, güleç yüzlü bir insandı. Çok değerli bir insandı, erken ölümü bizi gerçekten üzdü. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Hastanede gerçekleştirilen törenin ardından Op. Dr. Mennan Oktay Alsancak Hocazade Camisi'nde öğlende kılınan cenaze namazının ardından Çeşmealtı Güvendik Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olan İzmir doğumlu Op. Dr. Mennan Oktay, kısa süreli farklı hastanelerde görev yaptıktan sonra 1989 yılından itibaren hiç ara vermeden günümüze kadar Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nde çalıştı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde, uzman doktor ve başhekim yardımcılığı görevlerinde bulundu. Op. Dr. Mennan Oktay, kliniğin idari sorumlusu olarak görevine devam etmekteydi. (DHA)