GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Mart 2020 Perşembe 21:46

İzmir'de sağlık çalışanlarına alkışlı teşekkür

Tüm Türkiye ile birlikte İzmir'de, saat 21.00'de balkon ve pencerelere çıkan vatandaşlar, koronavirüs salgınıyla mücadelede özveriyle çalışan sağlık çalışanlarına destek olmak için bir dakika süreyle alkışladı.

Türkiye'de saatler 21.00'i gösterdiğinde vatandaşlar, evlerinin balkonlarına çıkarak sağlık çalışanlarına verilen alkışlı desteğe katıldı.

İzmirliler, dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınıyla mücadelede baş rol oynayan sağlık çalışanlarına destek olmak için, saat 21.00'de pencerelere ve balkonlara çıkarak, yaklaşık 1 dakika boyunca alkışladı. Kimi vatandaşlar destek tezahüratında bulunurken, bazıları ise ıslık çaldı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, "Alkışlayalım! Ne kadar alkışlasak azdır! Bugün saat 14'te Meclis'teki konuşmamda milletimin temsilcilerini özverili sağlık çalışanlarımızı alkışlamaya davet ettim. Şimdi tam 21.00'de milletimizi, bu alkış sesini Türkiye çapında, balkonlardan yükseltmeye davet ediyorum." çağrısı yapmıştı.

SOSYAL MEDYA KONSERİ

Tüm dünyada etkisini gösteren Corona virüs (COVİD-19) sebebiyle toplu etkinlikler ve konserler iptal edilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, korona virüs salgını nedeniyle evlerinden çıkmayan İzmirliler için sosyal medyadan konser düzenledi.

Piyanist Dengin Ceyhan’ın Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASM) izleyicisiz gerçekleşen konserini, binlerce İzmirli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarından izledi.