GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Kasım 2023 Pazartesi 13:29

İzmir'de sağanak alarmı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir'de yarın öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görüleceğini açıkladı. Öte yandan Başkan Soyer, sağanak yağışa karşı İzmir Büyükşehir'in teyakkuzda olduğunu da vurguladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın öğle saatlerinden itibaren rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege ile Batı Karadeniz'de güney yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Vatandaşlar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riskiyle ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Kıyı Ege'de ise yarın öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Yağışların, akşam saatlerinden itibaren çarşamba günü gece saatlerine kadar İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa çevreleriyle Balıkesir'in batı ve güney ilçelerinde yerel kuvvetli, İzmir ve Muğla'nın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Vatandaşların, sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Salı günü öğleden sonra İzmir’de kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Yağış ve fırtınanın Perşembe gününün ilk saatlerinde etkisini yitireceği tahmin ediliyor.

SOYER: TEYAKKUZDAYIZ!
Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Başkan Soyer hem olumsuz hava koşullarına karşı teyakkuzda olduklarını duyurdu hem de vatandaşlara tedbirli olunması çağrısında bulundu.

Başkan Soyer’in paylaşımı şu şekilde:

Kıymetli hemşehrilerim, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre *Salı* gününden itibaren görülecek şiddetli sağanak yağış, *Perşembe* gününe kadar kentimizi etkisi altına alacak. Kent genelimizde kesintisiz şekilde önlemlerimizi artırıyoruz. Kuvvetli rüzgar, hortum, dolu yağışı kaynaklı muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmanızı önemle hatırlatıyorum. Hiçbir cana ve mala zarar gelmeden bu günleri atlatmak için tüm gücümüzle teyakkuzdayız. Dilerim, en hafif şekilde atlatalım. (AA, Haber Merkezi)