GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Aralık 2016 Perşembe 14:30

İzmir’de petrol sızdıran gemi için İstanbul’dan özel ekip!

İzmir’in Çeşme ilçesi açıklarında Panama bandralı ‘Lady Tuna’ adlı gemiden sızan petrol sebebiyle tonlarca yakıt suya karıştı. Petrol sızıntısı Çeşme’de endişeye neden olurken sızıntıyı engellemek için İstanbul’dan özel bir müdahale ekibi Çeşme’ye geldi.

Ender Aldanmaz/EGEDESONSÖZ - Çeşme’de ‘Lady Tuna’ gemisinden sızan petrol sahile kadar geldi. Denizin rengi değişirken bazı deniz canlılarının ölüsü kıyıya vurdu.

Ildır’da bulunan orkinos çiftliğinden aldığı orkinoslarla Mısır’a yola çıkmak üzere hareket eden ‘Lady Tuna’ gemisinin kayalıklara çarpması sonucu gemi gövdesinde oluşan yırtılmayla 50 ton yakıt denize sızdı. 18 Aralık günü gerçekleşen olayda geminin balıkçı teknelerine çarpmamak için manevra yapmak zorunda kaldığı ve Pırasa Adası yakınlarındaki kayalıklara çarpmasının ardından gemiden sızıntı meydana geldiği anlaşıldı. Diğer yandan fırtına ile birlikte tonlarca petrol Paşa Limanı ve Ilıca sahiline kadar vurdu. Çeşme sakinleri büyük endişe yaşadı.

20 GÜN SÜRECEK
Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Çeşme Liman Başkanlığı koordinasyonunda devam eden çalışmalar için İstanbul’dan özel bir müdahale ekibi Çeşme’ye geldi. Ekip tarafından yapılan inceleme ve araştırma çalışmalarında geminin bulunduğu alana iki ayrı set çekildi ve sızıntı engellendi. Gemideki yakıt ise pompalarla çekilmeye devam ederken sızıntı tamamen kontrol altına alındı. Ancak gemi kayalıklardan henüz kurtarılamadı. Plajlara sızan yakıtın temizlenmesi için çalışmalar sürerken çalışmaların tamamlanmasının 20 günü bulabileceği öğrenildi.