GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
3 Ekim 2017 Salı 08:43

İzmir’de özelleştirme rüzgarı: Satılık santral!

Kamu kurumlarına ait taşınmazlar satışa çıkarılmaya devam ediyor. İzmir’de 2 hafta önce 6 taşınmazın satışı için harekete geçilirken bu kez Aliağa’da Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait Kombine Çevrim Santrali İşletme Müdürlüğü'nün bulunduğu arazi ve taşınmazlar özelleştiriliyor.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ- Başbakanlık Özelleştirme İhalesi, Aliağa’da Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) ait bulunan Kombine Çevrim Santrali İşletme Müdürlüğü'ne ait arazi ve taşınmazların özelleştirilmesi için harekete geçti.

Aygaz Caddesi’nde TÜPRAŞ Dolum Tesisleri’nin hemen yanında bulunan 74 dönümlük arazinin satışı ile ilgili ayrıntılar ise belli oldu. Taşınmaz üzerinde bulunan dört adet gaz türbini ve yardımcı tesisler ile santrali ait ambar yedekleri, teçhizat ve bunlarla ilgili kullanılması uygun parçalar hariç diğer varlıklar satışa sunulacak.

8 Aralık günü kapalı pazarlık usulü yapılacak olan satışta gerek duyulması takdirde açık arttırma usulü de uygulanacak. Özelleştirme için muhammen bedel belirtilmezken geçici teminat tutarı olarak 2 milyon TL fiyat belirlendi.

6 TAŞINMAZ DAHA ÖZELLEŞTİRİLECEK
Geçtiğimiz günlerde ise Buca, Çeşme ve Bornova’da bulunan ve mülkiyeti hazineye ait olan 4 taşınmaz ile TOKİ tarafından Torbalı’nın Yazıbaşı mahallesinde TOKİ tarafından yapılan iki bloktaki dairelerin özelleştirme kapsam ve programına alınmıştı. 4 ilçede yapılacak olan satışların 2020 tarihine kadar yapılması hedefleniyor.