GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
2 Aralık 2022 Cuma 07:55

İzmir'de özelleştirme hamlesi... İki arsa daha satışta!

Özelleştirme İdaresi, Çiğli Balatçık Mahallesi’nde bulunan 15 bin 500 metrekare büyüklüğündeki iki arsayı bir bütün halinde satışa çıkardı. Parseller, daha önce de satışa çıkarılmıştı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı satış kararlarına yenilerini ekledi.  Başkanlık tarafından ‘Yatırımcılara Duyuru’ başlığıyla yayımlanan ilanda İzmir’de iki parsel daha satışa çıkarıldı.

Çiğli’nin Balatçık Mahallesi’nde Balatçık Mahallesi’nde yer alan 5 bin 547 metrekare büyüklüğündeki 22133 ada 3 parsel ile 10 bin metrekare büyüklüğündeki 22133 ada 5 parsel özelleştirme listesine eklendi.

Birlikte satışa çıkarılan hazineye ait parsellerin 15 milyonluk geçici teminat bedeli talep edilmesi dikkat çekti. İhaleler 28 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşecek. 

GEÇEN YIL DA SATIŞA ÇIKARILMIŞTI
Parseller ilk olarak geçtiğimiz yıl satışa çıkarılmış taşınmazlar için en yüksek teklifi Ataseven İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından verilmişti. Şirket iki parsel için 106 milyon 500 bin TL önermişti. Ancak satış kararının kesinleştiğine dair Resmi Gazete'de bir ilan yayınlanmamıştı.