GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Ağustos 2021 Salı 19:45

İzmir'de orman yangını!

İzmir'in Bayındır ilçesinde orman yangını çıktı. Çıkan yangına havadan ve karadan müdahaleler sonucunda alevler kontrol altına alındı.

Bayındır'ın kırsal Ovacık Mahallesindeki ormanda bugün saat 18.00 sıralarında yangın çıktı. Çam ağaçları ile kaplı ormandaki yangına, ihbar üzerine 3 helikopter, 8 arazöz sevk edildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında, alevlere havadan ve karadan müdahaleler sonrasında kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bayındır ilçesinin komşusu olan Kemalpaşa Belediyesi'nin ekipleri alevlere müdahele etti. Konu hakkında konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, "Bu akşamüzeri Ovacık Mahallesi, ormanlık alanda başlayan yangın Kemalpaşa Orman İtfaiyesi ve Büyükşehir Belediyemizin yaklaşık iki saat süren çalışmaları sonucunda söndürülmüştür. Gelen ihbar üzerine süratle harekete geçen belediye ekiplerimiz su tankeri ve iş makineleri ile çalışmalara katkı sağlamıştır. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, tekrarının yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi. (Haber Merkezi - DHA)