GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Kasım 2023 Pazar 09:10

İzmir'de olağanüstü çalışma... 1200 kişi, 250 iş makinesi sahada!

Dün etkili olan sağanak yağışın ardından İzmir'de deniz taştı. Kentte, kıyı kesiminde olan pek çok noktayı etkileyen deniz taşması sonrası kıyı boyunu su bastı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler toplamda 1200 kişi ve 250 iş makinesi ile su tahliyesi için geceden beri çalıştı.

EGEDESONSÖZ – Dün gece etkili olan sağanak yağışın ardından İzmirliler felakete uyandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden de yapılan uyarılar sonrasında İzmir’in kıyı bölgeleri olan Karşıyaka, Alsancak, Bostanlı ve Kordon Boyu’nda deniz taştı.

Denizin taşmasının ardından çok sayıda ev ve iş yerini su basarken cadde ve sokaklar su altında kaldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri gece boyunca kapalı kanalları açmak ve su tahliyesi için çalışmalarını sürdürdü.

Sürekli yükselen su seviyeleri zaman zaman ekiplere zor anlar yaşattı.

Gecenin yansımalarının devam ettiği kentte İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri gündüz de su tahliyesini sürdürdü. Olağanüstü hal ilan edilen kentte 1200 kişi ve 250 iş makinesi geceden beri su tahliyesini yapmaya devam ediyor.

BAŞKAN SOYER: CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ
Duruma dair bilgilendirme yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabı üzerinden şunları paylaştı:

Dün Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün referansıyla, uyarısını yaptığımız deniz taşması Bostanlı, Karşıyaka ve Alsancak’ın kıyı bölgelerinde gerçekleşti. Olağanüstü hava koşulları nedeniyle teyakkuza geçirdiğimiz 1200 mesai arkadaşımız, 250 iş makinesi ile geceden beri su tahliyesi yapıyor. Vatandaşlarımızın bu afetten en az etkilenmesi için İZSU, İtfaiye ve Fen İşleri ekiplerimizle canla başla çalışıyoruz. Etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun