GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Haziran 2017 Perşembe 09:58

İzmir’de o üniversite öğrencilerinin sayfasında şok silah pazarlığı!

Öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için birçok üniversitenin adıyla sosyal medyada oluşturulan alım satım sayfaları İzmir’de başka bir boyut kazandı. DEÜ’nün resmi olmayan Facebook platformunda açık açık silah ticareti yapıldığı fark edildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Facebook’taki resmi olmayan sayfasında yer alan silah satış ilanları şaşkınlık yarattı.

Türkiye’deki birçok üniversitede bünyesindeki öğrenciler tarafından sosyal medyada aktif hale getirilen mal alım satımı sayfaları İzmir’de başka bir boyuta taşındı.

Mezun olmaya yaklaşan öğrencilerin eşyalarını elden çıkarmasına, yeni kayıt yaptıran öğrencilerin de uygun fiyata ihtiyaçlarını karşılamasına yarayan platformda silah ticaretinin yapıldığı fark edildi.

Herkese açık olarak faaliyet gösteren ve on binlerce takipçisi olan grupta bazı sosyal medya kullanıcıları açık açık silah pazarlığı yaparken, ilanların tarihleri incelendiğinde alışverişin yıllardır devam ettiği öğrenildi.  

Kuru sıkı tabanca, pompalı, otomatik ve av tüfeklerinden oluşan silahları görücüye çıkaran grup üyelerinin okulunun öğrencisi olup olmadığı bilinmezken dışarıya kapalı gruplarda da aynı pazarlıkların uygulandığı belirtildi.

Silah fiyatlarını belirleyen kullanıcıların alıcılarla özelden mesajlaşarak iletişime geçtiği anlaşıldı. Bazı silahların fatura ve ruhsat işlemlerinin yerine getirildiği de vurgulanırken ilanların altındaki bölümde pazarlık yapıldığı görüldü.