GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
25 Nisan 2019 Perşembe 12:57

İzmir'de o müdürlük ihale düğmesine bastı: 18 taşınmazın bedeli 30 milyonu aşıyor!

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı Çeşme, Ödemiş ve Buca’da toplam 18 adet arsa için ihale yapma kararı aldı. Taşınmazların tahmini bedel toplamı 30 milyon TL'yi geçiyor.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı kentteki bazı taşınmazlar noktasında ihale yapma kararı aldı. Çeşme, Ödemiş ve Buca’da toplam 18 adet arsa için 4 başlık altında ihale yapılacak.

Buca’nın Tınaztepe Mahallesi’nde bulunan bir okul, ‘Arsa karşılığı inşaatın yapılacağı taşınmaz’ olarak ihale listesinde yerini aldı.  Çevre düzenlemesi inşaatının bedelinin 8 milyon 171 bin 800 TL olduğu aktarıldı.

Çeşme’nin Ilıca, İnönü, Reisdere ve Sakarya mahallelerinde bulunan 8 adet arsanın da ‘İnşaat karşılığı verilecek olan taşınmaz’ tablosu altında kaldığı görüldü. Arazilerin bazılarının ticaret bazılarının konut imar durumuna sahip olduğu belirtildi.

Bir tanesinin de konut alanı ve kısmen yol olarak imarlı göründüğü aktarıldı.  Toplam 8 milyon 431 bin TL tahmini bedelli taşınmazlar için ilanda ‘Taşınmazlar verilerek bedeller arasında Hazine lehine meydana gelen 259 bin 200 TL farkın arttırılması suretiyle teklif alınacak ve sözleşme düzenlenmeden önce hazineye nakden ve peşin olarak ödenecektir’ notuna yer verildi.

Ödemiş’in İnönü Mahallesi’nde bulunan bir okul ‘Arsa karşılığı inşaatın yapılacağı taşınmaz’ olarak ihaleye çıkarıldı. Çevre düzenlemesi inşaatının bedelinin 6 milyon 580 bin 95 TL olduğu aktarıldı.

Çeşme’nin Ovacık Mahallesi’nde bulunan 8 tane arsanın da, ‘İnşaat karşılığı verilecek olan taşınmaz’ tablosu altında kaldığı belirtildi. Arazilerin tamamı konut alanı imar durumuna sahip… Toplam 6 milyon 983 bin TL tahmini bedelli taşınmazlar için ilanda, ‘Taşınmazlar verilerek, bedeller arasında Hazine lehine meydana gelen 402 bin 905 TL farkın arttırılması suretiyle teklif alınacak ve sözleşme düzenlenmeden önce Hazineye nakden ve peşin olarak ödenecektir’ notuna yer verildi.

İHALELER BİR SAAT ARAYLA YAPILACAK
Buca’da okulun bulunduğu alan ve Çeşme’nin Ilıca, İnönü, Reisdere ve Sakarya mahallelerindeki taşınmazlar için 8 Mayıs Çarşamba günü saat 10:00’da, Ödemiş’te yer alan okulun alanı ve Çeşme’nin Ovacık Mahallesi’ndeki arsalar için aynı gün saat 11:00’de İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Ek Hizmet Binasında komisyon marifetiyle pazarlık usulü ihale yapılacağı aktarıldı.