GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Şubat 2018 Cuma 20:30

İzmir’de o mahalle karıştı: Tehlikeli gerginlik!

İzmir’in Bornova ilçesinde Suriyeliler ile mahalleliler arasında çıkan kavgada iki kişi yaralandı. Yaşanan olayın ardından ise bir grup, Suriyelilerin yaşadığı evlere saldırarak araçlara zarar verdiği iddia edildi. Olaylar yatışırken gözaltına alınanların olduğu bildirildi.

EGEDESONSÖZ- Bornova’nın Yeşilçam Mahallesi’nde iddiaya göre parkta oturan Suriyeli gençler ile mahalleli gençlere arasında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı çıkan kavgada bıçaklar konuştu. Çıkan olayda iki gencin yaralandığı öğrenildi.

KAYMAKAM VE İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ MAHALLEYE GİTTİ
Olayın ardından iddiaya göre, Suriyelilerin evlerini basan bazı şahısların evlerin camlarını kırdığı ve Suriyelilere ait araçlara zarar verdi. Yaşanan olayların ardından bugün kaymakam ve ilçe emniyet müdürü mahalleye gelerek vatandaşlarla görüştü, bilgi aldı.

EVLERİNİ TERK ETTİLER
Mahallede yaşanan gerginlik nedeniyle 20 Suriyeli ailenin evlerini terk ettiği, iddiaya göre diğer ailelerin de mahalleden gitmesi için psikolojik baskı yapıldığı ileri sürüldü. Yeşilçam Mahallesi Muhtarı Yaşar Daş “Şu anda gerginlik yok, olay yatıştı; ancak bazı provokatörler Suriyelilerin evlerine giderek ‘muhtar sizi istemiyor taşının’ diyor. Öyle bir şey yok tabii ki. Ev ve arabalara zarar veren şahıslar gözaltında. Kaymakam bey ve ilçe emniyet müdürümüz mahallede bir gerginlik olmamasını istedi ve hatta mahalleyi terk eden 20 ailenin de gelmesi yönünde çağrı yaptı” dedi.

BABALAR İŞE ÇOCUKLAR, OKULA GİDEMEDİ
Ayakkabıcalar Sitesi’nde çalışan Suriyeli bazı babaların işe, yine olay nedeniyle Şehit Musa Can İlkokulu’nda çok sayıda kayıtlı Suriyeli öğrencinin de okullarına gidemediği öğrenildi.