GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Kasım 2020 Pazartesi 21:47

İzmir'de o mahalle S.O.S. veriyor: Her sokakta 4-5 pozitif vaka!

İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Muharrem Gülgü artan koronavirüs vakaları ile ilgili konuştu. Gülgü, "Dün sistemimize 47 kişi, bugün ise 37 kişi düştü. Ciddi rakamlara ulaşmış durumdayız. Sokaklarda, caddelerde  artık 4-5 kovid vakası var. Aynı apartmanda ikişer, üçer kovid vakaları var" ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Çin'de başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 pandemisi hızla artmaya devam ediyor. Türkiye'de vaka oranlarının hızla arttığı iller içinde yer alan İzmir'de 'risk haritası' kırmızıya büründü.

Karabağlar Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Muharrem Gülgü, bitme noktasına gelen vakaların yeniden tırmanışa geçtiğini söyledi. Gülgü ayrıca, ortalama olarak 200'den fazla kişinin pozitif olduğunu belirtti.

CİDDİ RAKAMLARA ULAŞMIŞ DURUMDAYIZ

Vakalar ile ilgili Ege'de Sonsöz'e özel açıklamalarda bulunana Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Muharrem Gülgü, "Vakalarımızı bitirmiştik ancak şu an vaka sayılarında inanılmaz bir seviyede artış var. Her gün 50-55 kişi sistemimize pozitif olarak düşüyor. Sağlık Bakanlığı bizleri filyasyon sistemine aldı. Günlük vaka sayısı geliyor bize. Dün sistemimize 47 kişi, bugün işe 37 kişi düştü. Ciddi rakamlara ulaşmış durumdayız. Sokaklarda, caddelerde artık 4-5 kovid vakası var. Aynı apartmanda ikişer, üçer kovid vakaları var" ifadelerini kullandı.

ORTALAMA 200 KİŞİ POZİTİF

Ortalama olarak Kazım Karabekir Mahallesi'nde kaç kişinin pozitif olduğunun sorulması üzerine konuşan Muhtar Gülgü, "Ortalama olarak 200 kişi rahat var. Bunlar bir de bizim bildiklerimiz. Hastaneye gidip yatanlar da bildiğimiz kadarıyla mevcut. Mahallemizin durumu Mart ayında bu kadar ciddi değildi. Şu an karantina yok ancak evde izolasyon mevcut" dedi.