GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Haziran 2017 Cuma 16:35

İzmir'de o kazazedelerin yakınlarından protesto

Karabağlar ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışırken kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralanan Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri Hilal Önder ve Simge Kekeç'in arkadaşları ile yakınları kazayı protesto etti.

Karabağlar ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışırken kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralanan 16 yaşındaki Hilal Önder ve Simge Kekeç'in öğrenci arkadaşları kazayı protesto etti. 

Karabağlar Dostluk Bulvarı'nda yolun karşısına geçmeye çalışırken kamyonetin çarpması sonucu yaralanan Cumhuriyet Anadolu Lisesi 2. sınıf öğrencisi 2 arkadaşın hastanedeki tedavileri devam ediyor. 

Sınıf arkadaşı iki kızın karneleri öğretmenleri tarafından, hastanede bekleyen yakınlarına verildi.

Arkadaşları, sürücünün "tali kusurlu" gösterilmesini protesto etti

Hilal ve Simge'nin yakınları, arkadaşları ve sevenleri kazanın meydana geldiği Dostluk Bulvarı'nda buluştu.

Ellerinde Hilal ve Simge'nin kağıda bastırılmış fotoğraflarını ve ''Dualarımız sizinle'', ''Trafik terörünü lanetliyoruz'' ''Adalet yerini bulsun'' ''Hız hiçbir şey yaşam herşey'' yazılı dövizler taşıyan grup, bulvarda yürüyüşe geçti. 

Kaza tutanağında arkadaşlarının "asli kusurlu" sürücünün ise "tali kusurlu" bulunduğuna dikkati çeken grup, bu duruma tepki gösterdi.  

Daha sonra grup adına açıklama yapan yaralı öğrencilerin sınıf arkadaşı Elif Aka, arkadaşlarına çarpan kamyonet sürücüsünün çok hızlı olduğunu söyledi. 

Arkadaşlarının sağlık durumlarının her geçen gün daha iyiye gittiğini belirten Aka, aynı yerde daha önce de kazalar meydana geldiğini ve hiç bir tedbir alınmadığını savunarak, ''Biz arkadaşlarımızın bir an önce iyileşip aramıza katılmasını ve kazaya karışan sürücünün cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bu yolda gerekli tedbirlerin alınmasını ve can güvenliğimizin sağlanmasını istiyoruz. Simgelerin Hilallerin yok olmaması için güvenlik istiyoruz. Biz bu ülkenin vatandaşıyız.'' diye konuştu.

- Olay

Karabağlar ilçesi Dostluk Bulvarı'nda 4 Haziran'da Suriyeli sürücü S.H'nin kullandığı 35 MB 0030 plakalı kamyonet, yolun karşısına geçmeye çalışan iki genç kıza çarpmış, kazada yaralanan Simge Kekeç ile Hilal Önder sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılmıştı.

Güvenlik kamerasınca kaydedilen kazanın ardından kamyonet sürücüsü tutuklanmıştı. (AA,DHA)