GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
8 Eylül 2017 Cuma 08:53

İzmir'de o bölgenin çehresi değişiyor... 3 gökdelen birden!

İzmir Valiliği Kılıçlar Grup tarafından Bornova Altındağ’da yapılacak 765 konut 39 dükkandan oluşan Espeda İzmir Projesi’ne onay verdi. Kısa sürede tamamlanacak olan proje karma olacak.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ- Kılıçlar Dış Ticaret Metal Maden Enerji Sanayi Anonim Şirketi tarafından Bornova Altındağ’da yapılacak 166 milyon TL bütçeli Espeda İzmir Projesi’nin çalışmaları başladı. İzmir Valiliği, otogara yakın mesafede Kamil Tunca Bulvarı’nın sağ ve sol taraflarında bulunan arazide yapılacak üç adet gökdelen projesi için “ÇED Gerekli Değildir” kararı verdi.

Sondaj ve temel çalışmaları devam eden proje karma özelliği taşıyor. Projenin bir tanesinde 563 konut 23 dükkan diğerinde ise 202 konut 6 dükkan yer alıyor. Gökdelende otururken camları açılabilen teras büyüklüğündeki balkonların yanı sıra doğalgazlı yerden ısıtma ve iklimlendirme sistemleri konutlarda yer alıyor. İzmir ve Ege bölgesine has begonvil çiçekleri ile gökyüzüne uzanan 100 dönüm yeşil alanı, havuzu olan Espada İzmir, 4 kat AVM'si ile dikkat çekiyor. İki katı ofislere ayrılan Espada İzmir, Loft dairelerle karma bir projeyi temsil edecek. Bornova Altındağ'da 210 bin metrekare brüt inşaat alanı üzerine 30 bin metrekare AVM alanı ve 145 bin metrekare konut alanından oluşacak Espada İzmir projesinde içinde yer alacaklarla da görüşmelerin başladığı belirtildi.

Ayrıca tek blok halinde yapılacak diğer projede  4 bodrum kat ve toplamda 25 kattan oluşan ilk 2 katı dükkan olarak değerlendirilecek. Proje kapsamında 271 araçlık otopark ve 680 m2 sığınak yapılması planlanıyor. Toplam 202 adet konut olarak planlanan projede her dairede ortalama 4 kişinin ikamet edeceği düşünülürse, söz konusu proje kapsamında ortalama 808 kişi konaklayacak.  563 konutluk projede ise 2 bin 252 kişinin oturması düşünülüyor.

Öte yandan Kılıçlar Dış Ticaret Metal Maden Enerji Sanayi Anonim Şirketi’nde Yasin Kılıç, Serkan Kılıç, Ali İhsan Kılıç, Gafur Kılıç, Serdar Kılıç ve Erol Kılıç’ın ortaklıkları bulunuyor.