GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Ocak 2021 Çarşamba 22:53

İzmir'de o başhekim hakkında soruşturma başlatıldı!

İzmir Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nde Başhekim Doğan Yıldırım'ın hemşirelere yönelik kullandığı skandal ifadeler sosyal medyada gündem oldu. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, başhekim hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Yıldırım'ın ise istifa ettiği öğrenildi.

Sağlık Personel Haber'in aktardığına göre Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Doğan Yıldırım, WhatsApp grubundan hastane doktorlarını hemşirelere karşı nasıl davranmaları gerektiği konusunda uyardı.

Mesajlarda doktorların hemşirelerin komutanı olduğu belirtilirken "Emredeceksiniz ve yapacaklar" gibi ifadelerin yer alması; hemşirelerin iş tanımında olmayan işlerden sorumlu tutulması gibi bir çok skandal ifade yer aldı.

VALİ KÖŞGER AÇIKLADI: SORUŞTURMA BAŞLATILDI!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, konu ile ilgili olarak doktor başhekim hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Vali Köşger açıklamasında, "Bahsekonu Başhekim hakkında soruşturma başlatılmıştır. İlimizde bütün mesleklerin, kişilerin ve kurumların uyum içinde çalışması için gereken tedbirler alınacaktır" dedi.

Başhekim Yıldırım, tarafından WhatsApp grubuna gönderilen mesajlarda şu ifadeler yer aldı: "Siz doktorlar hemşirelerin komutanısınız., arkadaşı değil. Emredeceksiniz ve yapacaklar, hastaların battaniyesi eksik, çarşafı yırtık, yastığı yok..." "Bu ne yaa, şefkat desen hiiiiiçççç yok zaten, Öküz gibi tavırlar"

Başhekimi Doğan Yıldırım'ın istifa ettiği öğrenildi.