GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Kasım 2017 Cuma 18:50

İzmir'de o akademisyen ders çıkışı eylem yapacak... 'Bilim değil film var'

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Ydr. Doç. Dr. Oktay Gökdemir üniversitedeki görevden almalara tepki için oturma eylemi yapacağını açıkladı. Gökdemir, “Ne yazık ki üniversitede artık bilim değil film var” dedi.

EGEDESONSÖZ- Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman’ın görevden alınmasından sonra YÖK tarafından atanan Prof. Dr. Erdal Çelik’in başlattığı görevden alma furyası sürüyor. Üniversitede çok sayıda yetkili üst düzey idari ve akademik ismi görevden alan Çelik, birçok ismin yerine de vekaleten görevlendirmeler yaptı. Sayının giderek artması üzerine birçok isim tepki gösterdi.

Üniversitede en dikkat çeken tepkilerden birisi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Gökdemir’den geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllar Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi’nin müdürlüğünü de yapan tarihçi Gökdemir, durumu protesto için oturma eylemi yapacağını söyledi.

Gökdemir, “Geçtiğimiz günlerde Foça’da yapılan yönetim kurulu toplantısına gittim. Orada rektöre ‘yapmayın, bu kadar da olmaz’ dedim. Bu atamaların, görevden almaların doğru olmadığını söyledim. İzmir’de yapılan tüm işlemlerin dikkat çektiğini, burasının bir Konya, Yozgat ya da Erzurum’a benzemeyeceğini anlattım. Ne yazık ki sadece dinlediler. İzmir’de yıllardır önemli işlere imza atan Dokuz Eylül Üniversitesi’nde bilim bitmiştir. İdeoloji başlamıştır. Burada bilim değil film var.

Pazartesi günü ders çıkışında Edebiyat Fakültesi’nin önündeki Atatürk büstünün önüne gelip oturma eylemi yapacağım. Tek başıma kalsam da tavrımı göstereceğim. Burası bizim, bu üniversite hepimizin. Cumhuriyet değerlerine bağlı Atatürkçü bir insan olarak yapılanları sindiremiyorum” dedi.