GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Şubat 2019 Çarşamba 08:50

İzmir’de meclis üyeliği pazarı: CHP’nin kapısını çalan çalana!

Millet İttifakı gereği İYİ Parti ile temaslarını meclis üyeliği noktasında da sürdüren CHP yoğun bir dönemden geçiyor. İYİ Parti’nin kent genelinde CHP’den 50 civarında koltuk istediği iddia edilirken, HDP’nin de beklenti içinde olduğu aktarıldı. Yakın siyasi tarihe damga vuran fakat uzun yıllardır etkin bir konumda olmayan Genç Parti’nin de sürpriz yaparak CHP’nin kapısını çaldığı belirtildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 31 Mart yerel seçimlerine hazırlanırken bir yandan meclis üyelikleri noktasında hareketlilik yaşanıyor. İzmir’de egemen güç konumunda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) İl Başkanı Deniz Yücel, Millet İttifakı kapsamında güç birliği yaptığı İYİ Parti’nin İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ile günlerdir temas halinde. Büyükşehir Belediyesi ve 25 ilçe belediyesinin başkanlık yarışında CHP’yi destekleyecek olan İYİ Parti’nin meclis üyelikleri kapsamında bazı talepler ilettiği aktarıldı.

İYİ Parti’nin CHP’den 50 civarında meclis üyeliği istediği iddia edildi. CHP’nin İzmir genelinde yaklaşık 430 meclis üyesi bulunuyor. Bir yandan mevcut durumu korumak isteyen CHP’nin ayrıca İYİ Parti’nin bu teklifine yakın bir öneri sunduğu ve iki partinin anlaşma aşamasında olduğu öne sürüldü.

Öte yandan büyük şehirlerde aday çıkarmayan ve İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’i destekleyeceği bilinen Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) de meclis üyeliği noktasında beklenti içinde olduğu aktarıldı.

AK Parti’nin ilk iktidara geldiği 2002 döneminde sürpriz bir çıkışa imza atan Genç Parti’den de flaş bir hamle geldiği belirtildi. Genç Parti’nin de CHP’den meclis üyeliği istediği ifade edildi. Genç Parti’nin geçtiğimiz günlerde CHP’nin kapsını çaldığı ve 3-4 meclis üyesi için teklif götürdüğü öne sürüldü.