GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Nisan 2020 Perşembe 22:45

İzmir'de maskematik dönemi: Günde 50 bin tane dağıtılacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 2 makine satın aldıklarını açıklarken, “Günde 50 bin maske yapmaya başlıyoruz. İlk imalatı yerinde görmeye gittim. 50 bin maske üreteceğiz günde. Maskematik adında bir şey yapacağız. Metro istasyonlarımızda olacak. İzmirliler kent kartlarını makineye okutarak bir dezenfektan ve maskeyi poşet içinde makineden alacaklar. Ekstra bir ücret ödeme gerekmiyor. Her zaman diyoruz; şu maske işini bize bıraksalar çok daha mükemmelini yapabiliriz” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara bir yenisinin eklendiğini duyurdu.

Hijyen kuralları çerçevesinde dışarıda maske takmak zorunda olan vatandaşlar temin noktasında sıkıntı çekerken Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, konuyla ilgili yeni bir hamlenin hayata geçtiğini açıkladı.

Başkan Soyer, “İki yeni makine satın aldık. Günde 50 bin maske yapmaya başlıyoruz. İlk imalatı yerinde görmeye gittim. 50 bin maske üreteceğiz günde. Maskematik adında bir şey yapacağız. Metro istasyonlarımızda olacak. İzmirliler kent kartlarını makineye okutarak bir dezenfektan ve maskeyi poşet içinde makineden alacaklar. Ekstra bir ücret ödeme gerekmiyor. Her yolcumuz alabilecek. Her zaman diyoruz; şu maske işini bize bıraksalar çok daha mükemmelini yapabiliriz. Bugün itibariyle başladık. İzmirliye bunları sunacağız” dedi.