GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Şubat 2019 Cuma 15:09

İzmir’de listeler teslim edildi kriz bitmedi… İlçe Başkanı: Kurye değilim!

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Özkan, İl Başkanı Yücel’in genel merkezden ilçe başkanları için aldığı iddia edilen listeleri seçim kuruluna teslim etme yetkisine tepki gösterdi. Özkan, “Yöntem yanlış... Bizim inisiyatif alınmadı. Bize kuryelik yaptıracaklar. Örgütün düşüncesini listeye yansıtmadan listeyi hazırlayıp, ‘haydi götürün teslim edin’ diyorlar. Bu benim 45 yıllık partiye verdiğim hizmete, ideolojime, ilçeme ters bir uygulama. Ben bu yönteme tepki koydum” dedi. Listeleri Özkan’ın yerine İl Yöneticisi Kart teslim etti.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 31 Mart yerel seçimleri için hazırlanan belediye başkan ve belediye meclis üyeliği aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) takvimine göre ilçe seçim kurullarına iletildi. Süreç İzmir açısından hareketli ve sancılı geçti.

Fakat bir de genel merkezden yerel örgütlere verilen listeleri teslim etme yetkisi noktasında kriz yaşandığı öğrenildi. Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan aday listelerini seçim kuruluna iletmeyi reddetti. Yaşananlar sonrasında ise genel merkezden özel izin çıkarıldı ve Gaziemir listesini seçim kuruluna ilçe adına İl Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Kart ulaştırdı.

KİM SORUMLUYSA LİSTEYİ O VERSİN
İddiaya göre; İl Başkanı Deniz Yücel ilçe başkanları Whatsapp grubundan “Ankara’dan 09:40 uçağı ile İzmir’e dönüyorum. Listeler bende, teslim etme yetkisini mücadele edip ilçe başkanlarına aldım” mesajı attı. Bunun üzerine Gaziemir İlçe Başkanı Özkan ise, “Listeleri yaparken örgütün düşüncesini İlçe Başkanı olarak benden almadınız, yetki bizde diyerek karıştırmadınız, hiç bir kurala ve mahalle dengelerine bakmadan hazırladınız, hazırladıktan sonra şimdi listeleri verme yetkiniz sizde diyorsunuz, verdiğiniz yetki; kendinizin hazırladığı listenin seçim kuruluna verme yetkisidir, kuryelik yetkisidir. Ben ilçe başkanıyım kurye değil. Yetki listelerin oluşturulması için alınır teslim edilmesi için değil, listenin sorumluluğu bende değildir kim sorumlu ise versin” diyerek tepkisini dile getirdi. Listeleri ilçe seçim kuruluna ise İl Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Kart’ın verdiği aktarıldı.

BİZE KURYELİK YAPTIRACAKLAR!
Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Başkanı Özkan, “Buraya atanan arkadaşların hepsi partili. Onlara bir şey demiyorum. Tepkim isimlerle ilgili değil. Yöntem yanlış. Bizim inisiyatif alınmadı. Bize kuryelik yaptıracaklar. Örgütün düşüncesini listeye yansıtmadan listeyi hazırlayıp, ‘haydi götürün teslim edin’ diyorlar. Bu benim 45 yıllık partiye verdiğim hizmete, ideolojime, ilçeme ters bir uygulama. Ben bu yönteme tepki koydum. Bununla ilgili tartışmayı omuz omuza çalışıp seçimi aldıktan sonra yetkili kurullarda yapacağız. Ben tepkimi koyarak kabul etmediğimi ilettim. Genel merkezden sadece Gaziemir listeleri için ayrı bir yetki çıktı. Tek tepki koyan ilçe başkanı benim diyor biliyorum. Ben yönteme karşı olduğumu söyledim” ifadelerini kullandı.