GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Nisan 2024 Pazar 10:01

İzmir’de küçük çocuğa tehdit iddiası… İmam mısın, eşkıya mı?

İzmir’de bulunan bir ortaokulda Z.Ö. ile D.E. arasında kavga çıktı. Kavganın ardından iddiaya göre okula gelen ve aynı zamanda Narlıkuyu Camisi’nin imamı olan H.Ö. kızı ile kavga eden D.E.’yi kolundan tutarak tehdit etti. Olayı duyan D.E.’nin darp raporu alarak imam H.Ö.’den şikayetçi oldu. D.E.’nin annesi ise “okul, camiye komşu. Çocuğum korkudan okula gidemiyor” dedi.
Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Olay, 24 Nisan Çarşamba günü Bayraklı’da bulunan Kaymakam Özgür Azer Kurak Ortaokulu’nda yaşandı. İddiaya göre; aynı sınıfta okuyan D.E. ile Z.Ö. arasında tartışma yaşandı. Tartışma büyüyünce okul müdürü ve okul müdür yardımcısı devreye girdi ve öğrencileri ayırdı.

Çocukları sakinleştiren müdür ve müdür yardımcısı gerekli uyarıları yaptı ve çocukları sınıfına gönderdi. Bu esnada ise kapının dışarısında bulunan Z.Ö.’nün babası Narlıkuyu Cami imamı H.Ö., D.E.’nin karşısına çıktı. İddiaya göre; baba, D.E.’nin kolundan tutan H.Ö. “Bir daha benim kızıma dokunursan seni mahvederim” diyerek tehditler savurdu. Can havliyle kendisini geri çeken D.E., okul koridorunda bağırarak, “Kolumu bırak” diye bağırdı. Bu esnada müdür ve müdür yardımcısının D.E.’ye kızdığı iddia edildi.

ÇOCUK KORKUDAN OKULA GİDEMİYOR
Darp raporu aldıklarını ve savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını anlatan D.E.’nin annesi Emine Evrim Süzen, “Adamın evi ve çalıştığı camii okulun dibinde. En büyük korkum adamın çocuğuma bir daha zarar vermesi… Okul müdürü ve müdür yardımcısı hiçbir şekilde müdahale etmiyor. Bu korkunç bir durum. Burası iyi bir okul, okulun bu olayı örtbas etmeye çalışması beni korkutuyor. Çocuk korkudan okula gidemiyor” ifadelerini kullandı.