GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Ağustos 2021 Perşembe 21:40

İzmir’de korkutan yangın… Otluk alanda çıktı, kısa sürede çevreyi sardı!

İzmir’in Aliağa ilçesinde çıkan otluk alandaki yangın kısa süre içerisinde çevreye yayıldı. Vatandaşların ilk müdahalesinin ardından gelen Aliağa Orman İşletme Şefliği, Aliağa Belediye ekipleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangını kontrol altına aldı.

EGEDESONSÖZ – İzmir’in Aliağa ilçesine bağlı Karaköy mevkiinde otluk alanda çıkan yangın büyük panik oluşturdu. Kısa süre içerisinde kontrolden çıkarak otluk alandan çevreye yayılan alevler, sosyal medyada gündem oldu. Yangına ilk olarak çevredeki vatandaşlar müdahale etti. Kısa süre içerisinde Aliağa Orman İşletme Şefliği, Aliağa Belediye ekipleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı birimi alevlerin çevresini sararak kontrol altına aldı. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye birimleri Aliağa grubundan arazöz ve 15 tonluk araç, Bostanlı grubundan 15 tonluk araç sevk etti. Orman İşletme Şefliği ise olay yerine 15 tonluk araç ve arazöz yolladı.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

Kıymetli hemşehrilerim; Bugün saat 17.00 sıralarında Aliağa’mızın Eski Karaköy ve Güzelhisar Barajı arasındaki makilik ve otluk mevkiide meydana gelen yangın Aliağa İlçe Orman İşletme Şefliğimiz, Aliağa Belediyesi ekiplerimiz ve İzmir İtfaiyemizin müdahalesi sonucu çevresi sarılarak kontrol altına alınmıştır. Bölgede söndürme ve soğutma çalışmaları devam etmektedir. Herhangi endişe edecek bir durum söz konusu değildir. Yangın söndürme çalışmalarına katılan tüm ekiplere teşekkür ediyorum. Hepimize geçmiş olsun. Hayırlı akşamlar dilerim.