GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Ağustos 2016 Pazar 13:01

İzmir'de köpeklere 5 yıldızlı tatil!

Sahipleriyle birlikte tatile gidemeyen köpekler, İzmir'deki köpek otelinde en az sahipleri kadar konforlu tatil yapıyor. Yaz sezonu boyunca yüzde 100 doluluk oranıyla çalışan otele, İstanbul'daki hayvan sahipleri de ilgi gösteriyor.

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde yaklaşık 10 dönüm arazide hizmet veren otelde her köpek, kendisine ait özel bahçesi ve yalıtımlı odaların bulunduğu 24 bungalovda konaklıyor. Gün içerisinde 2 kez gezinti alanına, 1 kez de koşu parkına çıkartılan köpekler günlerini oyun oynayarak geçiriyor. Her gün özel bakımları yapılan köpekler, taranarak pudralanıyor.  

Otelin işletmecisi Bahadır Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otelden özellikle tatil yapmak isteyen ya da yurt dışına çıkan hayvan sahiplerinin yararlandığını belirtti.

Otelde köpeklerin alışkanlıklarının bozulmaması ve konforu için hizmet verdiklerini söyleyen Karabulut, köpeklerin stres yaşamadan geçici yuvalarına alışması için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Karabulut, "Köpeklerin alışma sürecini atlatması için sahipleri tatile çıkmadan 1 hafta önce otele getirilmesini tavsiye ediyoruz. Müşterilere oda seçeneklerini sunuyoruz. 3 oda seçeneğimiz var. Küçük, büyük ve suit oda. Küçük oda 6 mekterake günlük 50 lira, büyük oda 8 metrekare 60 lira ve suit oda 10 metrekare 90 lira." diye konuştu. 

Köpeğin bütün eşyalarını beraberinde istediklerini, günlük yaşantısındaki programlarını aynen uygulamaya çalıştıklarını belirten Karabulut, şunları kaydetti:

"Köpek stres olsun istemiyoruz. Yatağını, çarşaflarını, oyuncaklarını, kaplarını istiyoruz. Kendilerine ait bir düzenleri varsa o düzeni aynen uygulamaya çalışıyoruz. Çünkü köpeğin karakterini ve eğitimini bozmamamız gerekiyor. Ona göre günlük programlarını oluşturuyoruz. Köpek sahipleri, köpeklerinin 24 saat suit odanın içerisinde neler yaptıklarını canlı olarak izleyebiliyor. Bu şekilde içleri huzurlu olabiliyor. Türkiye'de 24 saat açık tek kurum biziz."  

Köpeklerin huzursuz olması halinde sahipleriyle iletişime geçtiklerini belirten Karabulut, karşılaştıkları en büyük sorunlardan birisinin köpeğin mama yememesi olduğunu, veteriner hekimin müdahalesine rağmen sorunun devam etmesi halinde sahiplerini çağırdıklarını söyledi.

Türkiye'de bir çok turizm firmasıyla anlaşmaları olduğunu ifade eden Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Ekim'e kadar yüzde 100 doluluk oranıyla çalışacağız. Başlattığımız yeni uygulama ile uzun süreli yurt dışına giden müşterilerimiz köpeklerini kargoyla da gönderebiliyor. Örneğin İstanbul'dan yurt dışına çıkacak müşterilerimiz köpeklerini kargoyla Adnan Menderes Havalimanı'na gönderebiliyor. Köpeğin konaklaması bittiğinde yine kargoyla teslim edebiliyoruz." diye konuştu. 

Köpeklerini 1 haftalık tatilleri süresince köpek oteline bırakan Ilkka Vainiongaa, otelden çok memnun kaldıklarını, 3 köpeklerini de otele bırakarak gönül rahatlığıyla tatile çıkabildiklerini söyledi. (a.a)