GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Ağustos 2021 Çarşamba 09:39

İzmir'de kayıp engelli vatandaş 'Sevgi İzi' ile bulundu

İzmir’in Karabağlar ilçesinde yaşayan ve kayıp ilanı verilen konuşma engelli O.A. isimli vatandaş Urla’nın Fevzi Balıklıova Mahallesi’nde bulundu. İl Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan “Sevgi İzi Projesi” kapsamında sorgulaması yapılan O.A.’nın kolunda bulunan 5 haneli dövme üzerinden adresi bulunarak ailesine teslim edildiği bildirildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir İl Jandarma Komutanlı birimlerince Urla’nın Fevzi Balıklıova Mahallesi’nde yapılan devriye esnasında konuşma engelli O.A. ile karşılaştı.

O.A.’nın üzerinden kimlik çıkmaması üzerine ekipler  kolunda bulunan beş haneli dövmeden yola çıkılarak "Sevgi İzi Projesi kapsamında sorgulamasını yaptı ve kimliğini belirledi. O.A.’nın Karabağlar ilçesinde yaşadığı ve hakkında iki gün önce kayıp ilanı verildiği belirlendi. Jandarma ekipleri O.A.’nın kız kardeşine ulaşarak engelli vatandaşı ailesine teslim etti.

SEVGİ İZİ NEDİR?
Sevgi izi, özel gereksinimi olan bireylerin kaydının tutulduğu, güvenliklerinin sağlandığı bir projedir. Özel gereksinimi olan bireylerin vücutlarına dövme olarak yazılan bu rakamlara sevgi izi denilmektedir.

Her özel gereksinimi olan birey farklı bir sayı verilerek sisteme kaydedilir. Bu bireyler üzerlerinde kimlik taşımasalar bile, kaybolduklarında ya da yardıma ihtiyaç duyduklarında bileklerinde bulunan bu numaralardan tespit edilir. Daha sonra yetkililere bildirilerek ailelerine ulaşılır. Sistem üzerinden yapılan başvuru sonucu kişiye verilen bu numara herhangi bir dövmecide sol bilek üzerine yaptırılabilir.