GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
31 Ağustos 2022 Çarşamba 13:06

İzmir'de kabus günü... Üçüncü deprem geldi!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Ege Denizi açıklarında önce 4,7, ardından  5,1 ve son olarak 4,5 büyüklüğünde üç ayrı deprem meydana geldi. Depremler İzmir’de paniğe yola açtı.

EGEDESONSÖZ – Kuşadası'nda iki ayrı deprem meydana geldi. İlk depremin 4,7 büyüklüğünde gerçekleşirken ikinci deprem 5,1 büyüklüğünde meydana geldi.

AFAD’ın verilerine göre; ilk yaşanan depremin saat 12:56’da olduğu ve depremin merkezinin 15,44 km açıklarında yaşandığı belirtildi. Depremin 7,03 km derinlikte gerçekleştiği aktarıldı.

PROF. DR. ERCAN’DAN 'DEPREM' AÇIKLAMASI: EGE GERGİN, DEVAMI GELECEK!

Gerçekleşen ikinci depremin saat 13:10’da gerçekleştiği ve denizin 18,34 km açıklarında yaşandığı belirtildi. Yapılan ölçümlere göre depremin derinliğinin ilk depremde olduğu gibi 7,03 km derinlikte yaşandı.

Depremin merkezinin Kuşadası açıkları olduğu belirtildi.

Üçüncü deprem ise 17:02'da gerçekleşti. Kuşadası açıklarında, Richter ölçeğine göre 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi 

Depremlerin oluşturduğu sarsıntı İzmir’de paniğe neden oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, Kuşadası açıklarında saat 12.56'da meydana gelen 4.7 ve 13.10'da kaydedilen 5.1 büyüklüğündeki depremlerden bu yana artçı sarsıntıların sayısı ise 42'ye ulaştı.

İLK TESPİTLERE GÖRE HASAR YOK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ilk tespitlere göre bir hasar olmadığını söyledi. Başkan Soyer'in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:

Ege Denizi'nde meydana gelen ve şehrimizde hissedilen 4.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlk tespitlerimize göre herhangi bir hasar yok. Olası tüm olumsuzluklar için teyakkuzdayız.