GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Nisan 2017 Salı 15:41

İzmir’de itiraz akını!

Türkiye, tarihi halk oylamasını geride bırakırken ortaya çıkan sonuçtan çok YSK’nın seçim günü aldığı karar dikkat çekti. İzmir’de binlerce vatandaş il ve ilçe seçim kurullarına giderek itiraz dilekçesini teslim etti.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Anayasada 18 maddede değişiklik içeren referandum geride kalırken Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sandıkların kapanmasının ardından aldığı ‘Sandık kurulu mührü taşımayan oy pusulası ve zarfların dışarıdan getirilerek kullanıldığı kanıtlanmadıkça geçerli sayılmasına karar verilmiştir’ kararının yankıları sürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) YSK’nın bu yöndeki kararının halk oylamasının sonucuna gölge düşürdüğünü öne sürdü.



Parti il ve ilçe örgütleriyle ülke genelinde sandık başında yapıldığı iddia edilen hile görüntüleri üzerinden il ve ilçe seçim kurullarına iptal başvurusunda bulundu.

Binlerce vatandaş da bireysel olarak bu hakkını kullanmak için seçim kurullarına akın etti.

İzmir’de çeşitli yerlerde oluşan uzun kuyruklar ve yoğunluk dikkat çekerken seçmenler itirazlarını sabit bir metin üzerinden dilekçeyle ifade etti.

Bazı vatandaşlar da iptal gerekçelerini kendileri el yazısıyla yetkililere teslim etti. Yurttaşlardan gelen itiraz dilekçelerinin 17:30’dan sonra kabul edilmeyeceği belirtildi.