GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
21 Şubat 2023 Salı 12:03

İzmir'de istihdam seferberliği: 'Bir tek afetzede işsiz kalmayacak'

Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, deprem bölgesinden gelen depremzedelere iş imkanı sağlayarak istihdamda pozitif ayrımcılık yapılacağını söyledi. Başkan Olgun açıklamasında “Bir tek depremzede işsiz kalmayacak. Fabrikalarımız depremzedelere iş vermek istediğini söylüyor. Depremzedelerimiz  İŞKUR noktalarına gelerek başvurularını yapacaklar. Fabrikada istihdam konusunda sıkıntımız yok. Mavi yakalı gelen herkesi istihdam ederiz. Sayı sıkıntısı yok . İşverenler bu konuda fedakârlık yapmaya hazır” dedi.

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- Türkiye, yaşanan büyük depremlerin ardından yaralarını sarmaya çalışıyor.

Bölgede yaşayan vatandaşlar çadırlarda, konteyner kentlerde yaşamlarını sürdürürken binlerce vatandaş ise göç yollarına düşmüş durumda… Afetzedeler devletin gösterdikleri yurt, otel gibi geçici barınma merkezlerinin yanı sıra akrabalarının, eşlerinin-dostlarının olduğu bölgelere gidişlerini sürdürüyor.

İş dünyası ise depremde mağdur olan vatandaşların yeniden hayata tutunması ve istihdam sağlanması konusunda kucak açıyor.

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada depremzedelere istihdam konusunda pozitif ayrımcılık yapılacağını kaydetti.  

Başkan Olgun depremin ilk anından itibaren bütün imkanları seferber ettiklerini kaydederek “Hepimizin yüreğini yakan deprem gecesinin sabahında ayni yardım düzenleyerek üyelerimizin ve ilçe halkının desteği ile 20 TIR’ı bölgeye gönderdik. Akabinde bölgeye hareket ederek yardımların bizzat yerine ulaşmasını dağıtılmasını koordine ettik. Odamız bünyesindeki alt katı Umut Market’e çevirdik. İlçemize gelen 250 depremzede aile, hijyen, gıda malzemeleri gibi ihtiyaçlarını ücretsiz bir şekilde buradan temin etti” dedi.

DEPREMZEDELER İŞKUR NOKTALARINA BAŞVURU YAPABİLİR
Bölgeden gelen afetzedelere iş imkânı sağlayacaklarını belirten Başkan Olgun şunları söyledi: 

“Bir tek depremzede işsiz kalmayacak. Barınma konusunda da devletimizle koordineli bir şekilde yardımcı oluyoruz.   Fabrikalarımız depremzedelere iş vermek istediğini söylüyor. Depremzedelerimiz  İŞKUR noktalarına gelerek başvurularını yapacaklar. Fabrikada istihdam konusunda sıkıntımız yok. Mavi yakalı gelen herkesi istihdam ederiz. Sayı sıkıntısı yok . İşverenler bu konuda fedakârlık yapmaya hazır.  Şu anda konut sıkıntısı var. Geçici barınma merkezleri açılabilir. Yıkıma uğrayan şehirlerimizde fay hatlarının üzerinde olmayan bölgelerde sağlam konutlar inşa edilmelidir. Devletimiz de bölgeyi boşaltmak istemez”