GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Temmuz 2018 Cumartesi 11:05

İzmir'de 'imza' karşılığı ‘kadro rüşveti’ çıkışı: O belediye başkanı kendisini biliyordur!

Eski İl Genel Meclisi’nde Grup Başkanvekilliği yapmış olan Albayrak, kurultay tartışmaları için, “İmza karşılığı 10 kadro rüşveti veren belediye başkanını istifaya davet ediyorum. Kimse İzmirlilerin onuruyla oynamamalı” iddiası sonrasında, “O belediye başkanı kendisini biliyordur” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağanüstü kurultay gerçekleştirme amacıyla başlayan imza toplama hareketi 30 Temmuz Pazartesi günü sona erecek.

Süreçte Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye yakın olarak hareket eden muhalifler yaptığı açıklamayla şu ana kadar 559 delegenin imza verdiğini ifade etti. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, “559 delege imza verdi. Geri kalan 69 imza ise pazartesi tarafımıza ulaşacak” dedi. İzmir’den ise 27 delege tarafından imza verildiği belirtildi. İzmir’de de İl Başkanı Deniz Yücel Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana refleks gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise süreçte iki kez değişim vurgusu yapmıştı.

Gelinen noktada ortaya ilginç iddialar atıldı. Muhalifler genel merkez tarafından baskı yapıldığını söylerken, mevcut düzenden yana olanlar ise kentte görevde olan bazı belediye başkanları tarafından delegeye iş vaadi yöneltildiğini öne sürdü.

Sürecin sonlanmasına sayılı saatler kala, eski İl Genel Meclisi’nde CHP Grup Başkanvekilliği görevini yürütmüş olan Doğan Albayrak flaş bir çıkışa imza attı. Albayrak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İmza karşılığı 10 kadro rüşveti veren belediye başkanını istifaya davet ediyorum. Kimse İzmirlilerin onuruyla oynamamalı” dedi. CHP’li Albayrak’ın isim vermemesi İzmir’deki partili belediye başkanlarını zan altında bıraktı.

FOX TV’DEKİ BİR HABERDEN DUYDUM
Egedesonsöz’e konuşan Albayrak isim üzerinden konuşmadı. Albayrak, “FOX TV’de bir haberde belirtilen, tanımlanan bir belediye başkanı vardı. Bir açıklama yoktu. Bir araştırma yapmadım. Kim olduğunu da bilmiyorum. FOX TV’de bir haber geçti. Eğer haber doğruysa hoş bir şey değil. Hiç kimsenin böyle bir yanlışlığın içinde olmaması gerekir. Haberde isim vermiyordu. Ülkemizin en batısında olan bir belediye başkanımızın bir delegeye 10 tane kadro verdiği belirtiliyordu. Doğu illerinden bir delegenin geçmişte başvurduğu işe kabul edilmediğini, ancak bu kişinin şimdi aranarak 10 tane kadrosunun hazır olduğunu söyledi haber” dedi.

O BAŞKAN KENDİNİ BİLİYORDUR!
Kendisine ulaşan bir bilgi olmadığını ifade eden Albayrak, “Bunun kim olduğunu bilmiyoruz. Bu önemli bir konu... Belki doğru da olmayabilir. Ama doğruysa İzmir için üzücü bir olay. Kurultay istenebilir, olabilir ancak bunu zorlayıcı tekliflerin getirilmesi üzücü. Kadrosu olan böyle bir teklif getiriyorsa kendini ayrıcalıklı bir yere taşıyorsa doğru değil. Benim bir duyumum yok. Gerçekten öyle bir şey varsa o başkan kendini biliyordur. Bana gelmiş bir bilgi yok” açıklamasında bulundu.