GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Şubat 2017 Çarşamba 11:55

İzmir’de heykeller ‘Kahraman’ı ölümsüzleştirmek için yarışacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 5 Ocak’taki Adliye saldırısında teröristlerle kahramanca çatışan ve şehit olan polis Fethi Sekin’in anısını yaşatmak için düzenlediği heykel yarışmasının detayları belli oldu. 10 lirayla başvurulan yarışmayı kazanan proje sahibine 50 bin lira ödül verilecek.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Bayraklı Adliyesi’ne 5 Ocak’ta düzenlenen saldırıda teröristlerle çatışan ve şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in hatırasını yaşatmak amacıyla yapılacak heykel çalışması için düzenlenen yarışmanın detayları belli oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘Ulusal Anıt Heykel Yarışması’ adıyla organize ettiği yarışma için katılımcıların projelerini Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’ndeki Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğü’ne teslim etmelerinin son günü 28 Nisan olarak belirlendi.

BAŞVURU 10 LİRA, ÖDÜL 50 BİN LİRA…
Başvuruyu 10 lira karşılığında yapacak olan katılımlara yarışmanın sonucu 12 Mayıs’ta iletilecek. Ödül töreni günü ise 17 Mayıs olarak belirlendi.

Birinciye 50 bin, ikinciye 30 bin, üçüncüye 20 bin lira ödül verilecek yarışmanın danışman jüri üyeleri arasında İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe yer aldı.

ASİL LİSTE
Asil jüri üyelerinin başkanı Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Oktay Şahinler olurken liste, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahenk Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tasarım ve Kent Estetiği Şube Müdürü Hasibe Velibeyoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeşil Alanlar Planlama Proje Şube Müdürü Müge Deniz Bal, Ege Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Daşçı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Şube Müdürü Serap Gül, Kültür ve Turizm Bakanlığı Resim Heykel Müzesi Koordinatör Heykeltıraş Varol Topaç’tan oluştu.