GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Ekim 2024 Salı 11:12

İzmir'de her yerde aranıyor: Gördüğünüz yerde polisi arayın!

İzmir'in Çiğli ilçesinde durakta beklediği sırada eski eşi Serkan Yıldız tarafından ensesinden ve karnından vurulan Özge Polat'ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Olay yerinden kaçan Serkan Yıldız ise her yerde aranıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, İZENERJİ Şirketi’nde Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan Özge Polat, eski eşi Serkan Yıldız'ın silahlı saldırısına uğradı.

İki yıl önce boşanan Polat, dün işe gitmek için durakta beklerken eski eşi tarafından önce ensesinden daha sonra karnından vuruldu. Polat'ı vuran Serkan Yıldız kaçarak kayıplara karıştı. Emniyet birimleri olayın ardından kaçan Yıldız'ı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Saldırıda ağır yaralanan Polat'ın ise hayati tehlikesi sürüyor.

YAKINLARI BAŞINDAN AYRILMIYOR
Hastanedeki tedavisi süren Özge Polat'ın başından ayrılmayan ablası Özlem Polat (42), "Sürekli tehdit ediyordu. Olayı haber alınca, kız kardeşimi vurduğunu düşündüm. Olay yerine koştuk. Kardeşim kanlar içerisinde yerde yatıyordu. Birisi kanamayı durdurmak için yarasına müdahale ediyordu. Onu kanlar içinde görünce ne yapacağımızı bilemedik. Sonrasında hastaneye kaldırıldı. Kız kardeşim, daha önce birçok kez polise gidip, şikayetçi oldu. Sözde bu kişinin uzaklaştırması vardı. Ancak bir faydası olmadı. Kapının önüne kadar geliyordu. Evliyken de bu kişi pisliğin tekiydi. Sürekli küfrederdi. Herkes bütün mahalle bilirdi bunu. Kız kardeşimi darbettiği için cezaevine girdi. 1 ay hapis yattı" dedi.

'TEDİRGİNİZ'
Endişeli olduklarını söyleyen abla Polat, "Şu an bu kişi kayıp. Nerede olduğu belli değil. Tedirginiz. 'Bir şey yapar' diyerek, çocukları okula gönderemiyoruz. Kız kardeşimi sürekli tehdit ediyordu. Ama 2 yıldır bir şey yapmadı. O nedenle 'yapmaz' diye düşünüyorduk. Sonrasında kardeşimi vurdu. Hiçbirimizin can güvenliği yok. Kardeşime bunu yapan kişi bir an evvel yakalansın, adalet yerini bulsun hepimiz rahat edelim. Kız kardeşim şu an hastanede yoğun bakımda canıyla cebelleşiyor. Durumu kötü. Perişan olduk. 16 yaşındaki oğlu biliyor ama 10 yaşındaki kızına henüz gerçeği söylemedik. Kızına, 'Baban anneni vurdu, hastanede can çekişiyor' diye nasıl söyleriz" dedi.

Özge Polat'ın amcası, memur emeklisi Hüseyin Polat (72) da "Serkan, sonradan öğrendiğim kadarıyla psikopat biriymiş. Geçimsiz, eziyet eden biri. Bir an evvel yakalanıp, adalete teslim edilmesine istiyoruz. Tedirginiz. Eski eşine zarar veren başkasına da verir. Bir an evvel yakalanması lazım" diye konuştu. (Haber Merkezi, DHA)