GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Haziran 2021 Cumartesi 16:16

İzmir’de hava tersine döndü!

Son günlerde kavurucu sıcakların etkisi altında kalan İzmir’de aniden yağış etkili oldu. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yaşanabilecek olumsuzluklar sebebiyle İzmirlilere sosyal medya hesabı üzerinden uyarıda bulundu.

Son günlerde kavurucu sıcakların etkisi altında kalan İzmir için sürpriz bir şekilde yağış uyarısı geldi. Gün içerisinde 38 dereceleri bulan daha sonra kum fırtınası ile birlikte devam eden hava şiddetli yağışa teslim oldu. İzmir'in çeşitli yerlerinden sosyal medyaya çatıların uçtuğu videolar düşerken bazı kesimlerde fırtına sebebiyle elektrikler kesildi.

KISA SÜRELİ FELAKETİN MANZARALARI

SEMT PAZARINDA BİR KİŞİ YARALANDI
Fırtınaya kent genelindeki semt pazarlarında yakalananlar zor anlar yaşadı. Şemsiyelerin ve tezgahların hasar gördüğü fırtına nedeniyle Gaziemir ilçesindeki 9 Eylül Mahallesi pazar yerinde bir kadın, başına çadır direği çarpması sonucu hafif yaralandı. Pazar yeri yanındaki otluk arazide elektrik tellerinin kopması sonucu yangın çıktı. Yangın çevredekilerin müdahalesiyle söndürüldü.

Ulaşımda aksamalara neden olan fırtına nedeniyle seyir halindeki çok sayıda araç, yol kenarında durakladı.

Bazı ilçelerde binaların çatıları uçtu, çok sayıda ağaç devrildi. Kemalpaşa ilçesinde Kuyucak Camisi'nin minaresi bir evin bahçesine yıkılırken Ravza Camisi'nin minaresinin de üst bölümü koptu.

Öte yandan fırtınaya denizde yakalanan çok sayıda teknenin zorlukla karaya çıktığı belirtildi.

BAŞKAN SOYER: BÜTÜN BİRİMLERİMİZ TEYAKKUZ HALİNDE
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de etkili olan fırtınanın ardından hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ve bütün birimlerin teyakkuz halinde olduğunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Başkan Soyer paylaşımında "İzmir’de etkili olan fırtınada Kemalpaşa başta olmak üzere bazı ilçelerimizde maddi hasar meydana gelmiştir. Hasar tespit ve müdahale çalışmaları devam etmekte, bütün birimlerimiz teyakkuz halindedir. Fırtınadan olumsuz etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. Geçmiş olsun" dedi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yağışlara karşı dikkatli olunması yönünde açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden uyarı mesajı yayınlayan Vali Köşger, İzmir’in kuzeyi için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini söyledi. Yağışların gün içinde 15:30’dan 17:00’a kadar devam edeceği bildirildi.

Vali Köşger’in mesajı şu şekilde:

Meteoroloji radarından alınan verilere göre; bugün 15:30-17:00 saatleri arasında İzmir'in kuzeyinde (Dikili, Bergama, Kınık, Foça, Aliağa, Menemen) yerel olarak gök gürültülü sağanak ve yağış anında fırtına beklendiğinden çatı uçması, ağaç devrilmesi, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı: 26.06.2021 15:30 - 26.06.2021 17:00

Yağış Şiddeti Sınıflandırması

Hafif Yağış: 1-5 kg/m²

Orta Kuvvette Yağış: 6-20 kg/m²

Kuvvetli Yağış: 21-50 kg/m² 51-75 kg/m²

Çok Kuvvetli Yağış Şiddetli Yağış: 76-100 kg/m²

Aşırı yağış: 100 kg/m² üzeri  (Haber Merkezi, AA)