GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
20 Ağustos 2021 Cuma 08:54

İzmir'de gevrek ve boyoza zam kapıda!

İzmir Pastacılar Odası gevrek, boyoz ve kumru için zam teklifi verdi. Teklifin kabul edilmesi durumun gevrek ve boyoz 2,5 TL’den satışa sunulacak.

EGEDESONSÖZ- İzmir'le özdeşleşen ve İzmirliler'in her gün kahvaltıda olmazsa olmazı gevrek, boyoz ve kumruya zam yapılması için harekete geçildi.

İzmir Pastacılar Başkanı İhsan Esen artan maliyetleri gerekçe göstererek zam yapmak zorunda kaldıklarını duyurdu. Esen, zam taleplerini İzmir Esnaf Odaları Birliği’ne sunduklarını söyledi.

“İNŞALLAH ZAMMI GEÇİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ”
Esen yaptığı açıklamada “Sektörümüzün hammaddeleri ve genel giderlerin aşırı artması sonucu esnaflarımız işin içinden çıkamaz hale gelmiştir. Bu sebepten dolayı odamız olarak başta gevrek, poğaça, boyoz olmak üzere tüm ürünlerimize zam kararı almıştır. Almış olduğumuz kararı üst kuruluşumuz olan İzmir esnaf odaları birliğine sunduk. Yapılacak olan ilk gıda komisyonu toplantısında inşallah zammı geçirmeye çalışacağız. Eğer zam teklifimiz kabul edilirse gevrek, poğaça,boyoz diğer illerdeki gibi 2.50 liradan satılacaktır. Umarım ki camiamız bu şekilde nefes alabilecektir” dedi.