GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Mart 2018 Salı 10:32

İzmir'de fair-play rüzgarı: Kocaoğlu dosyasıyla geldi, partilerin kapısını çaldı

Başkan Kocaoğlu CHP, MHP ve İYİ Parti'nin İzmir il başkanlarını ziyaret etti. Kocaoğlu İzmir'in bekleyen sorunlarının yer aldığı dosyayı CHP'li Yücel, MHP'li Karataş ve İYİ Partili Ulupınar'a iletti. 3 başkan da Kocaoğlu'na her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu siyasi partilerin il başkanlarını ziyaret turuna evinden başladı.

İlk olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ağırlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu burada önemli açıklamalarda bulundu.

2019’A KİLİTLENMEK ZORUNDAYIZ
Başkan Kocaoğlu, “Siz burada genel başkanı, MYK’yı ve PM’yi temsil ediyorsunuz. Hepimizin birlikte size destek olarak düşüncelerinizi hayata geçirecek katkıda bulunmak gibi bir görevimiz var. Tekrar tebrik ediyorum. Uyum içinde çalışacağız. 2019 gibi çok önemli bir süreçte hepimize çok görev düşüyor. Biz 2019’a kilitlenmek zorundayız. Bunun dışında yapılacak hiçbir şey yok. 2019 Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli yılıdır. Umuyoruz CHP’liler, Atatürkçüler laik cumhuriyetten yana olanlar bu sınavı verir ve ülke gelişmesini, ilerlemesini, demokrasiye olan inancını sürdürür, geliştirir” dedi.

DOSYANIN İÇERİĞİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ  
Başkan Yücel’e İzmir’in çözülemeyen sorunlarıyla ilgili dosya sunan Kocaoğlu, “İzmir’in sorunları ve belediyenin takip ettiği konularla ilgili bir not getirdik. Diğer il başkanlarına da takdim edeceğiz. İlgilenmek ve destek olmanızı bekliyoruz.  Uzun müddettir kentin gündeminde olan, merkezi hükümetten almamız gereken geciken izinlerle ilgili, bilgiler var. MHP ve İYİ Parti’ye de gideceğim. Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Ankara’da olduğu için gidemiyoruz. Neler var? Mesela İnciraltı’nın planları, Halkapınar-Otogar Metrosu, yolcu gemilerimiz için barınak, iskele revizyonları, İZBAN hat kirası, İZBAN’da sefer sıklığının arttırılması, kıyı plan revizyonu, Karşıyaka ve Bayraklı bölümü, Gaziemir’deki kentsel dönüşüm (Aktepe-Emrez) , Uzundere’deki kentsel dönüşüm, Milli Emlak’tan tahsis taleplerimiz. TCDD’den tahsis talebi var. Foça için onay bekliyoruz. İZSU’nun bir kredi başvurusu var iller bankasına, bir de minibüslerle ilgili çalışmamız var” açıklamasında bulundu.

KONUŞMAK İSTEMİYORUM
Kocaoğlu ayrıca 9-10 Mart’ta gerçekleşecek tüzük kurultayı için, “Zaten belediye başkanları olarak delege olmamıştık. Tüzük kurultayına katılmayacağım. İstanbul’da ailevi bir ziyaretim olacak. Taslağa ilişkin de konuşmak istemiyorum.  Örgütün işi” dedi.

DÜNYAYA MODEL OLMUŞ HİZMETLERİNİZ VAR
İl Başkanı Deniz Yücel ise, “Partimize İzmir’e çok değerler katan belediye başkanımızı burada ağırlamak bize onur veriyor. Size teşekkür ediyorum. Ülkemiz gerçekten çok zor bir süreçten geçiyor. Bu zorlukları hep beraber aşmamız gerekiyor. Sizin göreve geldiğinizden bu yanan İzmir’e yaptığınız hizmetler kuşaktan kuşağa aktarılacak hizmetlerdir. Siyaset özveri ve fedakarlık işidir. Sizin de bunu en iyi şekilde gerçekleştirdiğinizi görüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi dünyaya örnek hizmetler üretiyor. Kalkınmayı tüm dünyaya göstermiş ve model olmuş uygulamalara sahip. Bunların öncelikle ülkemizdeki diğer illere yayılması gibi bir beklentimiz var. 2019 bizim için çok çok önemli” diye konuştu.

İKİNCİ DURAK MHP...
Başkan Kocaoğlu daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ı ziyaret etmek için CHP il binasından ayrıldı.

Kocaoğlu’nun MHP il binasında Başkan Karataş ve il yöneticileri karşıladı. Burada gerçekleşen görüşmede de CHP’de olduğu gibi Başkan Kocaoğlu İzmir’in sorunlarıyla ilgili dosyayı Başkan Karataş’a sundu.

İZMİR’İN LEHİNE İŞLER İÇİN DESTEK İSTİYORUZ
Kocaoğlu, “Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bugün il başkanlarımızı ziyaret ediyorum. Erken de olsa bir seçim sürecine girildi. İzmir’de problemsiz seçimler yaşıyoruz.  İzmir’in Ankara’da takip edilmesi gereken işleri var. Bu konuda sizleri bilgilendirmek için geldik. Elinizden gelen katkıyı sayın milletvekillerimizle birlikte İzmir’in lehine olan işler için sunmak üzere size bir dosya takdim etmek istiyorum” dedi.

MİLLETVEKİLLERİMİZE TAKDİM EDECEĞİZ, HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ
Kocaoğlu’nun ardından konuşan Başkan Karataş, “Hoşgeldiniz, şeref verdiniz. İzmir’imiz seçim döneminde diğer illere nazaran daha demokratik seçimler yaşadı. Bundan sonra da inşallah böyle olur. İzmir’de bu zamanaka kadar yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Merkezi hükümetin de katkı sağlamasını gerektiğini söyledik. Önemli olan İzmir halkına yönelik yatırım yapmak ve beklentileri götürmektir. Yarın öbür gün başka bir belediye başkanımızla da yapılması, ya da merkezi hükümetin katksıyla yapılası önemli değildir. Kim taranfından yapılırsa yapılsın İzmir Ege’nin incisidir. Birilikte çalışma iradesini ortaya koyamadık. Diğer illere nazaran İzmir’in ekonomiye, katma değerinin katkısının ne olduunu biliyoruz. Bunun karşılığında İzmir’in beklentisi olduğunu da biliyoruz. İzmir’in her yönüyle potansiyeli olan ve harekete geçirilme noktasında gereken desteği alması gerektiğini biliyoruz. Önümüzdeki süreçte inşallah olur. Önümüzdeki seçimler gerek İzmir’in gerekse Türkiye’nin beklentilerini karşılayacak bir süreç olur. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekillerimiz var. Gerekli desteği sağlamaya her zaman varız. MHP bu konulara her zaman yapıcı yaklaşmıştır. Milletvekillerimize takdim edeceğiz. Gereken her türlü desteği vermeye hazırız” açıklamasında bulundu.

İYİ PARTİ...

Kocaoğlu CHP ve MHP temaslarının ardından İYİ Parti İzmir İl binasını ziyaret etti. Kocaoğlu burada İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ve teşkilat mensupları tarafından karşılandı ve ağırlandı. Kocaoğlu önceki görüşmelerde olduğu gibi İzmir’in sorunlarının yer aldığı dosyayı Ulupınar’a sundu.

ELİMİZDEKİ OLANAKLAR TÜM SİYASİ PARTİLERE AÇIKTIR, BUNLAR İZMİR’İN MALI

Kocaoğlu burada yaptığı konuşmada, “İYİ Parti’nin kurulup il teşkilatının belirlenmesinden sonra şahsınızı ziyaret etmek ve başarılar dilemek istedik. Önümüzdeki süreçte çok önemli seçimler yapılacak. Biraz da siyasi ortam tabiri cazise ısınmaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak sabah CHP, MHP ve şimdi İYİ Parti’yi ziyaret ediyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Ankara’da olduğu için geldiğinde ziyaret edeceğim. İzmir’in siyasi hoşgörüsünü, seçimlerde yaşadığı demokratik ortamı bundan sonra da yaşacağımıza olan inancım tamdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin elindeki olanaklarının, salonlarının, ofislerinin tüm partilerimize açık olduğunu, bugün bu görevi bizim yaptığımızı fakat İzmir’in malı olduğunu ve siyasi partilerin emrinde olduğunu belirtmek istedim. İYİ Parti’ye başarılar sağlıklar dilerim. Ülkemize hizmette yolunun açık olmasını, ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kabulünüzden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ULUPINAR’DAN CHP VE KOCAOĞLU’NA ÖVGÜ: SAYENİZDE KİMSE İZMİR’DE BİZE SIKINTI YARATAMIYOR

Kocaoğlu’nun ardından söz alan Ulupınar şunları söyledi:  Sayın Başkan’ım hoş geldiniz. Bugünkü ziyareti birçok sebepten dolayı önemsiyorum. Türkiye’nin birlik, beraberlik ve normalleşmeye ihtiyacı var.  Bu ziyaretinizin buna katkı koyacağına inanıyorum. Türkiye artık bizden olmayan, öteki zihniyetten çıkması lazım. Bu da ancak siyasi partilerin içten samimi hareket etmesiyle kurtulur. İzmir’in her zaman demokratik bir bakış açısı var. İYİ Parti birçok yerde çok sıkıntı çekti. Yer vermediler. Kaparoları geri aldılar. Zaman zaman elektrikleri kapattılar. Genel başkanımız bazı yerlerde çöp tenekesinin üstünde konuştu. İzmir’de bunları hiç yaşamadık. Bunda sizin de katkınız çok. Teşekkür ediyoruz. İzmir bizi koruyor. İzmir’in demokrasiye bakışı, bayrak sevgisi, Atatürk ve cumhuriyet değerleri bizi koruyor. Kimse bize sıkıntı yaratamıyor. Sağ olun bize çok katkı koydunuz. Genel başkanımızın gelişinde kimse afişlerimize dokunmadı.  Şu an Türkiye’de en çok ihtiyaç olan şey birlik beraberlik. Yüzde 50’nin diğer yüzde 50’ye küfrettiği ortamda bir arada durmak zor olabilir. Ne yazık ki siyasi partiler bundan fayda sağlıyor. Birlik ve beraberlik olmadan Türkiye’nin hiçbir noktaya ulaşacağını düşünmüyorum. Size yürekten teşekkür ediyorum. İzmir’e katkı koyacak her durumda size katkı koyacağımı belirtmek isterim.

SADECE AK PARTİ’YE GİDEMEDİ

Kocaoğlu sadece İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün Ankara programı nedeniyle şehir dışında olmasından dolayı AK Parti’yi ziyaret edemedi. AK Parti görüşmesinin ilerleyen günlerde gerçekleşmesi bekleniyor.