GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Mayıs 2023 Salı 13:32

İzmir'de etkili sağanak yağış!

İzmir'de bazı ilçelerinde etkili olan sağanak sel ve taşkınlara neden oldu.

EGEDESONSÖZ- İzmir'in doğu ilçelerinde öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağıştan vatandaşlar olumsuz etkilendi.

Ani yağış sebebiyle Ödemiş, Menderes, Buca, Gaziemir ve Torbalı’dan oluşan su baskınlarından birçok dükkan ve ev etkilendi. Öte yandan trafikteki bazı araçlar da yağışlardan etkilendi. 

İzmir Hava Durumu ekibinin tahminlerine göre yağışların batıya doğru kayması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerine bağlı ekiplerin yaşanan olumsuzlukları gidermek için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

METEOROLOJİ'DEN UYARI!
Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, yarın saat 11.00'den sonra İzmir'in Bayındır, Beydağ, Bornova, Buca, Kemalpaşa, Kiraz, Ödemiş, Tire, Torbalı, Menderes, Gaziemir, Karabağlar, Narlıdere, Balçova, Konak, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli, Menemen, Foça, Aliağa, Bergama, Kınık ve Dikili ilçelerinde, yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.