GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sosyal Medya
29 Ocak 2024 Pazartesi 11:49

İzmir'de erkek çocuklarını öpüştürmüştü... Tahliye sonrası 'zorunlu' tuvalet temizliği!

İzmir’de Alsancak Kordon’da 15 yaşından küçük iki çocuğu öpüştürdüğü görüntüleri sosyal medyada paylaştığı için yargılanan ve hapis cezasına çarptırılan ‘Gaga Bulut’ lakaplı fenomen Bulut Aktuğ, tahliye edildikten sonra Alsancak’ta bir kafede garson olarak çalışmaya başladı.

EGEDESONSÖZ - Sosyal medya fenomeni olarak tanınan ‘Gaga Bulut’ lakaplı Bulut Aktuğ, Kordon’da çimlerde oturan erkek çocuklarına para verip birbirleriyle öpüştürdüğü görüntüleri sosyal medyada paylaşmıştı. Görüntüler üzerine 15 Ekim 2018’de İzmir’de gözaltına alınan fenomen, 2 yıl kadar cezaevinde kaldıktan sonra avukatının itirazı üzerine ‘denetimli serbestlikle’ tahliye edilmişti.

Sosyal medya fenomeni Altuğ’un, tahliye edildikten sonra mecburi 2,5 yıl sigortalı olarak çalışmak zorunda olduğu için Alsancak’ta bir kafede garson olarak işe başladığı öğrenildi. Fenomen Altuğ, kafenin tuvaletlerini temizlediği videoları sosyal medya hesabından paylaşmaya başladı. İşe lüks aracıyla giden ‘Gaga Bulut’ isimli sosyal medya fenomeninin paylaştığı görüntülerde tuvalet temizlediği, masa sildiği görüldü.

NE OLMUŞTU?
Altuğ’a 15 yaşından küçük iki çocuğa yönelik 'cinsel istismara azmettirme' suçundan 8'er yıldan 16 yıl, 'müstehcen görüntüleri yaymak' suçundan da 1 yıl olmak üzere toplam 17 yıl hapis cezası verilmişti. Tutukluluk halinin devamına karar verilen Altuğ'a ayrıca 1000 gün adli para cezası verildi. Para cezası 20 bin TL'ye paraya çevrildi.

Altuğ'un 17 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından karara itiraz eden avukatı, suçun cinsel istismar olmadığı gerekçesiyle kararı bir üst mahkemeye taşımıştı. İtirazı inceleyen üst mahkeme, yerel mahkemenin verdiği 17 yıl hapis cezasını onamış ve bunun üzerine dosya Yargıtay'a taşınmıştı. Yargıtay, Altuğ'un cinsel istismara azmettirme değil, sarkıntılık suçundan cezalandırılması gerektiğine kanaat getirerek kararı bozmuştu.

Bozma kararının ardından 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12 Temmuz 2021’de yeniden görülen davada Altuğ, 'sarkıntılık' düzeyindeki suçun aynı anda iki mağdura karşı işlediği gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.