GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Mayıs 2017 Cumartesi 11:08

İzmir'de engelliler can dostlarını geri istiyor

İzmir'de İnciraltı Engelliler Merkezi civarında yaşayan, aşıları ve bakımları yapılmış, kısırlaştırılmış olan sahipsiz köpeklerin, belediye ekiplerince toplanıp barınağa götürülmesi engellileri üzdü.

Her gün servis otobüsüyle geldiklerinde kendilerini ilk karşılayanların burada ve İzmir Kent Ormanı bölgesinde yaşayan köpekler olduğunu belirtmen engelli hayvanseverler, "Sadece biz değil kent ormanına gelen yediden yetmişe herkes tarafından sevilen bu köpeklerle yıllardır süren bir dostluğumuz var. Köpek dostlarımız içinde, kızdırıldıkları için agrasif olan iki köpeği zaten biz bakım evine gönderdik. Fakat diğerlerinin alınmasına bir anlam veremiyoruz. Onlar bizim moral kaynağımızdı. Ne olur onları geri getirsinler" dedi.

Hayvan Hakları Federasyonu İzmir Temsilcisi Esin Önder de hayvanların insanlar üzerindeki pozitif etkisini bilimin de kabul ettiğini belirterek, "Bu gün gelişmiş ülkelerde engellilere yalnız yaşayan insanlara, uzmanlar bir hayvan edinmesini öneriyor. İncirlatı'ndaki Kent Ormanı içine dinlenmeye ve etkinliklere gelen engelilerin onlarla olan dostluğu görülmeye değer. Sokakta,  yasal hakları olduğu halde sahipsiz hayvanları istemeyenler var. Cennetten farksız yemyeşil bir dokuya sahip olan Kent Ormanı’nda şimdi onlara yaşamı çok görüyorlar. Toplanan hayvanların alındığı yere geri bırakılmasını istiyoruz. Engelli dostlarımız için hayvan sevgisi çok önemli ve üzülmelerine razı olamayız" diye konuştu. (DHA)