GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Eylül 2017 Salı 12:33

İzmir'de elinde bayrak, çıplak ayakla 'adalet' aradı

İzmir’in Menemen ilçesinde CHP’de delege seçim sürecinde adaletsizlikler yaşandığını belirten partili Ferhat Aksu elinde Türk bayrağı çıplak ayaklarıyla yürüyüş başlattı. Aksu, önce il binasına oradan da Ankara’ya gideceğini söyledi.

EGEDESONSÖZ- CHP’de parti içinde delege seçimleriyle başlayan kongre süreci tüm hızıyla sürüyor. İzmir’in Menemen İlçesi’nde yarış tamamlanırken partililer de kongre takvimine kilitlendi. Belediye Başkanı Tahir Şahin ve İlçe Başkanı Hürol Taklak’ın karşısında örgütlenen bazı yapılar mahallelerde çift liste çıkartarak yarışa girdi. Seçim sonuçlarına göre Başkan Şahin’in desteklediği listelerin büyük bölümü mahallelerden zaferle çıktı.

Partide uzun yıllar aktif görev yapan ilçe gençlik kolları eski başkan yardımcısı ve İncirlipınar Mahallesi Delegesi Ferhat Aksu dikkat çekmek ve sürece belediyenin müdahale ettiğini duyurmak için çıplak ayakla eline Türk bayrağını da alarak yürüyüşe geçti. Menemen CHP İlçe Başkanlığı önünden harekete geçen Aksu, il binasının önüne kadar yürüyeceğini söyledi. Burada kamuoyuna açıklama yapacağını söyleyen Aksu, gerekirse Ankara’ya kadar gideceğini belirtti. Aksu, “Ne yazık ki parti içi yarışa belediye taraf oldu. Sadece benim mahallemden dört kişi işe alındı. Bu tip durumlar parti içinde barışa değil kavgaya neden oluyor. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Direneceğiz” dedi.