GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
14 Kasım 2023 Salı 10:24

İzmir'de dans festivali rüzgarı esti!

5. İDA Dans Sporu Kupası, İzmir Dans Atölyesi organizatörlüğünde 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirildi. Sporun ve sanatın eşsiz birleşimini İzmirlilerle buluşturan 5. İDA Kupası’nda Miniklerden Yıldızlara, Gençlerden Yetişkinlere 360 sporcu, Latin (Samba, Cha Cha, Rumba, Paso Doble, Jive) ve Standart (İngiliz Valsi, Avrupa Tangosu, Viyana Valsi, Foxtrot, Quickstep) danslar disiplininde yarıştılar.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen 20 Ulusal Hakemin görev aldığı ve Türkiye’de ilk defa yapılan Solo Türkiye Şampiyonası’na da ev sahipliği yapan Yarışmada tüm yaş kategorilerinde ülkemizi uluslararası şampiyonalarda temsil edecek solo sporcular seçildi. 

Türkiye Dans Sporları Federasyonu (TDSF) bünyesinde gerçekleştirilen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çiğli Belediyesi’nin destekleriyle hayat bulan Yarışma dans sporcularını büyüleyici bir atmosferle İzmir’de dans severlerle buluşturdu.

İzmirliler Cumhuriyetin 100. Yılında hem Türkiye’nin en iyi sporcularını izleyebilme ayrıcalığına sahip oldu hem de büyüleyici müzikler ve görsel şölen eşliğinde harika performanslara tanıklık ettiler.

Yarışma Galasında İzmir Dans Atölyesi Sporcu Velileri Zeybek Gösterisi ile yer alırken, İDA Hiphop Takımı ve Para Dans Milli Takımı Sporcuları da unutulmaz gösteriler sergiledi.

Solo Türkiye Şampiyonasında derece alan Sporcular:

Eylül Kuyucu Gençler Latin Türkiye İkincisi, Milli Temsil Hakkı

Berra Gözder Gençler Standart Türkiye Şampiyonu, Gençler Latin Türkiye 3.sü, Milli Temsil Hakkı

Ceylin Azra Kızılkaya, Gençler Latin 4.sü, Milli Temsil Hakkı

Beril Yılmaz Yıldızlar 2  Standart Türkiye 2.si, milli temsil hakkı

Alya Karaman, Yıldızlar 2 Standart Türkiye3.sü, Milli Temsil Hakkı

Alya Öztürk Minikler 2 Latin ve Standart Türkiye Şampiyonu

Ada Garipcan Yıldızlar 1 Standart Türkiye Şampiyonu

Yarışmada Milli Temsil hakkı kazanan sporculardan Eylül Kuyucu, Berra Gözder ve Ceylin Azra Kızılkaya İspanya’nın Calvia kentinde gerçekleştirilen Gençler Solo Dünya Şampiyonasında ülkemizi başarıyla temsil ederken yine Milli Temsil Hakkı kazanan sporcular Ahmet Tuna Dumanoğlu ve Defne Sarçın çifti ise Ermenistan’ın Erivan kentinde düzenlenecek olan Gençler Latin Dünya Şampiyonasında bizleri gururlandırdı.