GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
11 Kasım 2017 Cumartesi 17:26

İzmir’de bomba gibi iddia! Mahmut Özgener İTO başkanlığına aday!

İzmirli tanınmış işadamı Mahmut Özgener’in, asırlık İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'na aday olacağı kentin gündemine bomba gibi düştü.

EGEDESONSÖZ - İzmirli tanınmış işadamı Mahmut Özgener’in, asırlık İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'na aday olacağı kentin gündemine bomba gibi düştü.

Özgener’in adaylığı Ankara’da da konuşuluyor. İddialara göre 54 yaşındaki eski Futbol Ferderasyonu Başkanı, Aralık ayının ilk 10 günü içinde İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na adaylığını resmen açıklayacak.

İzmir iş dünyasının önde gelen isimleri bu konuda sessizliğini korurken, Özgener’in Amerika’da iş gezisinde olduğu ifade edildi. Genç işadamının İTO adaylığına olumlu bakan isimler ise, duygularını, “Kabuk kırılır, İTO’ya standart gelir” sözleriyle dile getiriyor.

Expo 2020 Yürütme Kurulu başkanlığı da yapan Özgener’in, Ticaret Odası Başkanlığı yolculuğunda, Ankara’dan da destek aldığı ifade ediliyor. Hükümet’e yakın birçok ismin ve AK Parti’de siyaset yapan bazı üst düzey isimlerin de süreci yakından takip ettiği belirtiliyor.

MAHMUT ÖZGENER KİMDİR?
Ege Tütün İhracatçıları Birliği eski Başkanı Esin Özgener’in oğlu ve İzmir eski belediye başkanlarından Osman Kibar’ın torunu olan Mahmut Özgener, ortaokulu İzmir Saint Joseph'de, liseyi İzmir Atatürk Lisesi'nde bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Pazarlama bölümünden mezun oldu. 1987'den bu yana tütün sektöründe çalışan Özgener, Altay Spor Kulübü’ne dört ayrı dönem başkanlık yaptı.

2004-2006 arasında Türkiye Futbol Federasyonu üyeliğine seçilen Mahmut Özgener, 5 Temmuz 2008 tarihinde TFF başkanı Hasan Doğan'ın kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi ile 6 Temmuz 2008’de vekaleten başkanlığa getirildi; 19 Ağustos’da da Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na seçildi. Bu görevi 3.5 yıl yapan Özgener ve bir daha aday olmayan Özgener, evli ve iki çocuk babası.