GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
30 Ocak 2018 Salı 08:52

İzmir'de bit pazarı düğümü çözülüyor!

Geçtiğimiz Aralık ayında kapatılan ve şehrin önemli nostaljik figürlerinden biri olan Bit Pazarı için yer arayışları devam ediyor. Eski ve Yeni Eşyaları Değerlendirme Derneği Başkanı Murat Gürer, Konak sınırları içinde bir alan bulduklarını belirtti.

EGEDESONSÖZ- Eski ve Yeni Eşyaları Değerlendirme Derneği Başkanı Murat Gürer, geçtiğimiz aylarda kapanan bit pazarı sorununun çözümü için Konak Belediye Başkanı Pekdaş ile görüştüklerini ve başkanın sorunu çözme noktasında kendilerine yardımcı olacağını söylediğini ifade etti.

40 BİN METREKARELİK ALAN
Dernek Başkanı Gürer, geçtiğimiz hafta CHP’li Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile görüştüklerini ve valilik izni olması halinde Pekdaş’ın Konak sınırları içirisinde yeni bir bit pazarı alanı kurlabileceğini söylediğini belirtti. Başkan Gürer, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile yaptıkları görüşmeye ilişkin “Geçtiğimiz hafta Sema hamım ile konuştuk. Bize belediye olarak bit pazarını yeniden kurulması için yardımcı olun dedik. Bunca insanın mağdur olduğunu illettik. Kendileri de bize ‘Konak sınırları içinde valilik izni olacak şekilde bir alan bulun, biz de belediye olarak sorunun yasal çerçevede çözülmesine yardımcı olalım’ şeklinde dönüş aldık. Bize yardımcı olacağını geri dönüşlerden tahmin ediyoruz” dedi.

Gürer, Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi karşısında özel bir şirkete ait 40 bin metrekarelik alan bulduklarını ve en kısa sürede yer sorununu çözerek Başkan Pekdaş’a gideceklerini söyledi.

“YENİ BİT PAZARIN İÇİN PEKDAŞ UMUDU”
Gürer, “Denetlenebilir, WC’si olan, özel güvenlik hizmeti alınacak şekilde, yine içinde vatandaşların yemek yiyebileceği, çay içebileceği şekilde kompleks bir bit pazar kuracağımızı da belirttik.1000 kişilik bir pazar olacak. Nostaljik bir havası olacak. İnsanların akın akın geleceğini düşünüyoruz. Yer sorunumuz Konak ilçesi sınrılarında başlamıştı, umuyoruz ki yine çözüm de Konak sınırları içinde olur. Sema hanımın bize duyarsız kalmayacağını düşünüyoruz. Kendisinden umutluyuz” şeklinde ifade etti.