GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Şubat 2024 Pazartesi 15:29

İzmir'de bir ilçede 'bağımsız aday' mesaisi... Belediye başkanı açıklama yapacak!

Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2019 yılında aday olan ve Beydağ Belediyesi Başkanı seçilen Feridun Yılmazlar, 31 Mart seçimleri için yeniden aday gösterilmemesi sonrası bağımsız aday olabileceğini açıklamıştı. Son kararını henüz vermediğini belirten Yılmazlar, yarın Beydağ’da düzenleyeceği basın toplantısı ile nihai kararını açıklayacak.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde 19 Ocak’ta tamamlanan ve 15 Şubat’ta İzmir’de 18 Şubat’ta ise Ankara’da tanıtılan adaylar sonrası gözler aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanlarına çevrilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere ilçe belediye başkanlarının 3’ü hariç tamamında revizyona gitme kararı alan CHP Genel Merkezi’ne tepkiler yükselirken, mevcut belediye başkanları ve aday adaylarından bir çoğunun ‘bağımsız’ veya ‘başka partiden’ olmak üzere adaylıkları gündeme gelmişti.

GÖZLER BEYDAĞ’DA
20 Ocak saat 17:00’de YSK'ya bildirilecek olan isimler öncesi İzmir’de hareketli saatler yaşanırken, gözler daha önce bağımsız aday olma sinyali veren Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar’a çevrilmiş durumda.

BASIN AÇIKLAMASI İLE DUYURACAK
Yılmazlar’dan edindiğimiz bilgilere göre bağımsız adaylığı masada bulunduğu süreçte henüz adaylık konusunda kararını vermedi. Görüşmelerin sürdürdüğünü bildiren Yılmazlar, yarın (20 Ocak) saat 14:30’da Beydağ’da düzenleyeceği basın açıklaması ile son kararını vereceğini belirtti.