GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Ağustos 2021 Cumartesi 08:16

İzmir'de bir günde üçüncü orman yangını!

İzmir'in Çeşme ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangına 2 helikopterle havadan, 10 arazöz ve orman işçileriyle de karadan müdahale ediliyor. Alevlerin, rüzgarın ters esmesiyle birlikte Balıklıova yönüne doğru ilerlediği belirtildi. Öğle saatlerinde ise Menderes'in Küner Mahallesi'nin üst bölümünde bir yangın çıktı. Ekiplerin yangına müdahalesinden sonra alevler kontrol altına alındı. Bergama'da da ağaçlandırma sahasının içinde yangın çıktı. Çıkan yangına havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı.

Karareis mevkisindeki makilik ve bozuk orman arazisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Bölgeden dumanlar yükseldiğini gören vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine orman bölge müdürlüğüne bağlı 1 uçak, 3 helikopter ve 3 arazöz sevk edildi.

Kontrol altına alınan alevlerin saat 18:00 sularında kuvvetli esen poyrazın yön değiştirmesiyle birlikte Balıklıova yönüne doğru yeniden büyüme gösterdi.

Balıklıova - Ildırı dağ yolu ile Ildırı - Küçükbahçe yolu tedbir amacıyla trafiğe kapatıldı. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, yangın söndürme ekiplerinin işlerini zorlaştırmamak amacıyla bölgenin sivil insan ve araç trafiğinden arındırılması gerektiğini belirtti.

Yangınların ikinci adresi bu kez Menderes'in Küner Mahallesi oldu. Mahallenin üst bölümündeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir neden alevler yükseldi. Alevlere ekiplerin hızla müdahale ettiği belirtildi. Hızlı edilen müdahaleler sonucunda alevler kontrol altına alındı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Menderes Küner Köyü'ndeki orman yangınına Ahmetbeyli, Menderes ve Gaziemir ekiplerimiz hızla sevk edildi" dedi.

Yangınların üçüncü adresi olan Bergama'da ağaçlandırma sahasında alevler yükseldi. Bergama'nın kırsal Kaşıkçı Mahallesi yakınlarındaki ağaçlandırma sahasında, saat 17.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, Orman İşletme Şefliği'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye 3 yangın söndürme helikopteri ve 8 arazöz ile ekipler sevk edildi. Bölgeye havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucunda alevler kontrol altına alındı.