GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Ağustos 2021 Cumartesi 12:20

İzmir'de bir günde iki orman yangını!

İzmir'in Urla ilçesinde makilik ve ormanlık alanda çıkan yangınlar kontrol altına alındı. Tire ilçesinde ise çıkan ormanlık alandaki yangın 1 saatlik çalışmanın sonucunda kontrol altına alınmıştı.

Yangınların ilki Tire ilçesinin kırsal Osmancık Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çıktı. Yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yaklaşık 1 saatte kontrol altına alındı. Yangında 2 hektar alan zarar görürken, ekiplerin bölgede soğutma çalışması sürüyor.

İzmir'in Urla ilçesinde bozuk ormanlık ve makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Balıklıova Mahallesi Kocabük mevkisinde, İzmir-Karaburun kara yolu yakınında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeden duman çıktığını görenler, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdi.

Rüzgarın da etkisiyle genişleyen yangını kontrol altına almak için ekipler, havadan ve karadan müdahale etti.

Havanın kararmasıyla karadan müdahalenin sürdüğü yangın yaklaşık 5 saatte kontrol altına alındı.

Elektrik hatlarından kaynaklandığı öne sürülen yangında yaklaşık 7 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi.

Öte yandan Torbalı ilçesinde çıkan orman yangını da kısa sürede kontrol altına alındı.

MSB'DEN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İzmir Valiliğinin talebi üzerine Urla'da çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına destek amacıyla Ege Ordusu Komutanlığından personel ve iş makinesi görevlendirildiği kaydedildi.

'BÜYÜK ORANDA KONTROL ALTINDA'
İzmir Valisi Yavuz Seim Köşger de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "An itibariyle havadan yaptığımız kontrolde yangının büyük oranda kontrol altına alındığını gün batmadan tamamen kontrol altına alınacağı değerlendirdik" ifadelerine yer verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yangın ile ilgili yaptığı açıklamada "Urla Balıklıova'da makilik alanda başlayan yangına Orman ekipleri havadan müdahale ediyor. İtfaiye ekiplerimiz karadan önlem aldı. Araçların yangın bölgesine ulaşması için iş makinalarımız çalışıyor. Yangını söndürmek için canla başla mücadele ediyoruz" demişti.

'YÜKSEK GERİLİM HATLARINDAN ÇIKMIŞ OLABİLİR'
Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, İzmir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay da yangın bölgesine gelip, incelemelerde bulundu, söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kaymakam Tayanç, yangının yüksek gerilim hatlarından çıkmış olabileceğini düşündüklerini söylemişti.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA
Yangınlarla ilgili açıklamada bulunan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “Komşumuz Urla’nın Balıklıova Köyü ile Karapınar mevkii arasında Karaburun-İzmir yolunun üst kotundaki makilik alanda saat 15.00’da başlayan yangın, güçlü poyrazın etkisi ile yayılma gösteriyor. İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve Orman Teşkilatı’mızın havadan ve yerden müdahalesi başlamış durumda. Biz de Karaburun Belediyesi olarak arazözlerimiz ve personelimizle yangın mahallindeyiz.Bir an önce yangının kontrol altına alınmasını diliyoruz.Allah yardımcımız olsun” ifadelerini kullanmıştı. (AA,DHA, Haber Merkezi)