GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Kasım 2018 Cuma 14:04

İzmir'de belediyelerden yeni hamle: Bedavaya soğan dağıttlar!

Buca Belediyesi, ilçedeki 2 bin 500 ihtiyaç sahibi vatandaşa soğan ulaştırdı. Son günlerde fiyatı fahiş noktaya ulaşan soğanı 5.50 TL’den alan belediye toplam 5 tonluk bir dağıtım yaptı. Narlıdere Belediyesi de yükselen soğan zamları karşısında zor durumda kalan vatandaşlara destek olmak için bir çalışma başlattı. Menemen'de de 2 bin aileye 5'er kiloluk olacak biçimde 10 ton soğan dağıtıldı

EGEDESONSÖZ- Türkiye’de son dönemde soğan fiyatlarının artması ve vatandaşın belini büküyor. Mutfağın temel ürünleri arasında olan soğanın cep yakması sonrasında Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina harekete geçti.  

Başkan Piriştina, esnaftan satın aldığı 5 ton soğanı ilçedeki ihtiyaç sahibi 2 bin 500 vatandaşa dağıttı. Belediye ekipleri ev ev dolaşarak 5.50 TL’den alınan soğanı vatandaşlara ulaştırdı.

BORNOVA'DA AİLELERE ÜCRETSİZ SOĞAN DAĞITILDI?

YEMEKLERİN OLMAZSA OLMAZI SOĞAN MUTFAKLARA GİREMEZ OLMUŞTU!

Başkan Piriştina, “Yemeklerin olmazsa olmazı soğanın kilosu 1.5 TL'den 5 TL'ye yükselince hemşerilerimizin mutfağına soğan giremez oldu. Esnaflarımızdan aldığımız 5 ton soğanı dar gelirli 2 bin 500 hemşerimize dağıttık. Çiftçilerimizin alın terinin karşılığını alabildiği, vatandaşın alım gücünü arttıracak 'Gerçek’ ekonomi ve üretici politikalarının acilen hayata geçirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

BİR DAĞITIM DA NARLIDERE'DE
Narlıdere Belediyesi, son günlerde fiyatı dolar gibi yükselen soğan zamları karşısında zor durumda kalan vatandaşlara destek olmak için bir çalışma başlattı. Narlıdere’nin henüz kentsel dönüşümü tamamlanmamış mahallelerinde zamlardan en çok etkilenen vatandaşlara soğan dağıtarak, bu evlerde tencerelerin kaynamaya devam etmesi için katkıda bulundu.

Ev ev dolaşan Narlıdere Belediyesi Kadın danışma merkezi çalışanları yapılan zamlardan sonra kontrolden çıkan, mutfakların temel ihtiyacı olan soğanı, bin 500 aileye ve yeniden mutfağa kazandırarak bu mahallelerdeki ev hanımlarına destek oldular.  Yapılan yardımlar karşısında çok memnun olan ev hanımları kadın danışma merkezi çalışanlarına ve Narlıdere belediyesine teşekkür ettiler. Dağıtımın yapıldığı mahallelerdeki vatandaşlar, ‘Et’ten sonra soğan ve Patatesi de resimlerden görmek istemiyoruz. Bir anca bir önlem alınsın. Mutfaktaki yangın çok büyüdü’ dediler.

TAHİR ŞAHİN: 'ÇARE SOĞANSIZ MENEMEN' DEDİK
Menemen Belediyesi de 2 bin aileye 5'er kiloluk olacak biçimde 10 ton soğan dağıtıldı. Açıklamalarda bulunan Tahir Şahin, "ülkemizde artan soğan fiyatlarına dikkat çekmek, soğan fiyatlarının düşürülmesine katkı sunmak adına ilçemizde bulunan yoksul vatandaşlarımıza, 2000 ailemize 5'er kiloluk olmak üzere 10 ton soğan dağıtırken ''Çare, Soğansız Menemen..!'' dedik." dedi.