GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
12 Ocak 2024 Cuma 09:40

İzmir’de aidat fiyatlarına yüzde 130 zam!

Yeni yıl ile birlikte başlaya zam furyasından apartman aidatları da nasibini aldı. İzmir’de bazı sitelerde aidat ücretlerine yüzde 110 ile yüzde 130 zam geldi. Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ofisi Emlak Danışmanı Mustafa Elgün, İzmir’de astronomik artışların yaşanmadığını ifade etti.

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- Ocak ayı itibarıyla artan asgari ücret ve buna bağlı maliyet artışları nedeniyle apartman yönetimleri yeni aidat oranlarını belirlemeye başladı.

Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ofisi Emlak Danışmanı Mustafa Elgün, İzmir’de bazı sitelerde aidat zammının artan enflasyon ve maliyet artışı dolayısıyla yüzde 130’lara ulaştığını aktardı.

ARTIŞ KAÇINILMAZ
Gayrimenkul danışmanı Elgün sitelerde harcama kalemlerinin fazla olduğunu ve artan enflasyona bağlı zam geldiğini ifade ederek,  “Verilen hizmet kalemi çok fazla. Asansör, elektrik, peyzaj, otopark, güvenlik hizmetlerinin giderleri oldukça yüksek. Bu binaların yalıtım, boya, badana gibi masrafları da var. Kat görevlilerinin SGK ve maaşlarına zam geldi. Aidat artışlarının olması kaçınılmaz. Belediyelerin su faturalarında artışlar söz konusu. Artışlar normal değil ancak normalimiz haline gelmeye başladı. Bin 150 konutun bulunduğu site grubunda teknik destek hizmetleri veriyorlar ve bunlar için para bile almıyorlar. Asansör bakımı oluyor Mühendisler Odası da ona göre fiyat veriyor. Belli sitelerde isei yönetim şirketi var. Bin 100-bin 200 konuta bakıyorlar. Burada da maaşlı insanlar çalışıyor. Bazı sitelerde sabit fiyat ödeniyor. Bu hakkaniyetli değil” dedi.

Elgün, “Site dışındaki yerlerde yüzde 110 gibi artışlar söz konusu. Mavişehir dışındaki bazı sitelerde ise yüzde 130 gibi zamlar var yapıldığını biliyoruz.Daire tipine göre aidat fiyatlarınında kademeli olarak uygulandığını belirtirseniz mükemmel olur. 1+1 / 2+1 / 3+1 / 4+1 daire tipine göre uygulanan fiyatlar farklılık gösteriyor.” diye konuştu.