GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
15 Şubat 2023 Çarşamba 12:22

İzmir’de afetzedeler için iyilik zinciri… 1 yıl kira yok, ofisler ev oluyor!

İzmir’de yaşanan konut sıkıntısı dolayısıyla mal sahiplerinin fiyatları yükselttiğini belirten İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu kentte yaşanan yıkıcı depremin ardından konut sıkıntısı yaşandığını ancak İzmir’e gelecek olan depremzedelerle ilgili fırsatçılığın söz konusu olmadığını kaydetti. Güleroğlu, “Hatta vatandaşlar depremzedeler için ofislerini evlere dönüştürüyor. 1 yıl kira almadan evlerini veren vatandaşlarımız var” dedi.

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen yıkıcı depremin ardından kentte boş kiralık daire bulmak da zorlaşmıştı. Geçtiğimiz 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve büyük yıkımlara neden olan 2 büyük depremin ardından İzmir’e yoğun bir göç gerçekleşti. Bölgeden, 400 bin vatandaşın daha gelmesi bekleniyor. Kiralık konut sıkıntısının yaşandığı İzmir’de, depremzedelerin gelmesinin ardından konut fiyatları merak konusu oldu.

Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulunan İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, yeterli konut üretilemediğinden ve ekonomik şartlardan dolayı bulunamayan evlerin fiyatının yükseldiğini belirterek İzmirlilerin depremzedeler için evlerini 1 yıl boyunca ücretsiz açtıklarını kaydetti.

YENİ BİNALAR ÜRETİLEMEDİ
İzmir’de kiraların yüksek olmasının nedenlerini sıralayan Güleroğlu, “Pandemi ve ardından yaşanan ekonomik sıkıntılar dolayısıyla yeni binalar üretilemedi. İzmir’de  yıkıcı bir deprem yaşandı. Yüz yüze eğitim başladığı andan itibaren öğrenciler de İzmir'e geldi. O yüzden bu konuda ciddi anlamda kiralık daire sıkıntısı var. Fiyatların da arzın talebi karşılayamaması nedeniyle fiyatlar yükseldi.  İzmir’de hali hazırda bulunamayan evlerin kiraları yükseldi” dedi.

İZMİR HALKI YARDIMSEVERDİR
10 İli etkileyen depremin ardından İzmir halkının evlerini depremzedelere açtığını ifade eden Güleroğlu,”Elimizde fazladan daire varsa ve fiyatı bin TL ise 5 bin TL’ye satarsak bu fırsatçılık olur. Bunları zamanında gördük ancak şu an öyle bir durum yok, çünkü elimizde daire yok.  İzmir halkı yardımseverdir. Hatta vatandaşlar depremzedeler için ofislerini evlere dönüştürüyor. 1 yıl kira almadan evlerini veren vatandaşlarımız var” şeklinde konuştu