GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Ocak 2024 Cuma 09:12

İzmir’de aday fitili ateşlendi… Tandoğan sonrası rota Genel Merkez!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde gün belirlenen 6 ilçe ile aday belirleme sürecinin başladığı İzmir’de mevcut belediye başkanları ve aday adayları Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştirilecek mitingin ardından Ankara’da 4 günlük kamp kuracakları öğrenildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - 31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi’nde dün açıklanan Parti Meclisi kararı sonrası İzmir’de 6 ilçenin adayları belli olmuştu.

İzmir’de aday açıklama süreci start alırken gözler merkez ilçelerde ve Büyükşehir’de kimin aday gösterileceğine çevrilmiş durumda.

ADAYLIK SÜRECİNE ‘MİTİNG’ ARASI
CHP Genel Başkan Özgür Özel’in çağrısı sonrası 14 Ocak günü Ankara Tandoğan'da miting düzenleme kararı alınan CHP’de aday belirleme gündemi birkaç günlüğüne rafa kaldırılacak.

MİTİNG SONRASI KAMP KURACAKLAR
Tandoğan’da gerçekleştirilecek miting için Ankara'ya gidecek olan mevcut belediye başkanları ve başkan adaylarının Pazar gecesi itibariyle genel merkezde kamp yapacak. 18 Ocak günü Parti Meclisi tarafından yeni ilçelerin adaylarının açıklanmasının beklendiği süreç için belediye başkanları ve aday adayları kulis çalışması yapacağı öğrenildi. Başta Büyükşehir adayları olmak üzere mevcut belediye başkanlarının da Perşembe gecesine kadar Ankara’da kalacağı belirtildi.

ADAY ADAYLARI VE YÖNETİME ‘MEZARET’ MESAJI
Miting ile ilgili de dikkat çekici bir diğer bilgi de ise belediye başkanlığı,meclis üyeliği aday adaylarına ve il-ilçe yönetimlerine atılan ‘katılmayacaksanız mazeretinizi il yönetimine bildiriniz’ mesajı oldu. İl Başkanlığı tarafından atıldığı belirtilen mesaj ile siyasilere katılımın zorunlu olduğu bildirildi.