GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Mayıs 2016 Cuma 12:51

İzmir’de ‘Yıldırım’ afişi krizi: 'Zabıta kaldırdı' iddiası!

Binali Yıldırım’ın başbakan adayı olarak açıklanması AK Parti İzmir’i sevince boğarken, teşkilat İzmir’in dört bir yanını pankart ve afişlerle donattı. İl Başkanı Delican, zabıtanın bazı pano ve afişleri kaldırdığını söyleyerek sert tepki verdi. Büyükşehir iddiayı reddetti.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın genel başkan ve başbakan adayı olarak açıklanmasının ardından AK Parti İzmir Teşkilatı’nda büyük sevinç yaşanıyor.

- İzmir’de ‘Yıldırım’ sevinç: Kurtuluş Savaşı’ndan sonra en önemli gün!

Dün açıklamayı il binasından canlı canlı izleyen ve Bakan Binali Yıldırım’ın adaylığını sloganlarla kutlayan İl Teşkilatı bugün kentin dört bir yanını destek pankartı ve afişlerle donattı.

‘Yanındayız her zaman İzmirli başbakan’ sloganıyla 2 bin adet ayaklı pano 2 bin adet ayaklı pano, 100 adet köprü, bin adet billboard, 50 adet megalight hazırlanırken her ilçeye pankart asıldı ve AK Parti İzmir İl Binası ve Konvoy Binası giydirilirken zabıtanın müdahale ettiği iddiası kriz yarattı!

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Büyükşehir Zabıtası viyadük altı, köprü ve duvarlara asılan afişlerden bazılarını kazıyarak söktüğünü ileri sürdü ve çok sert tepki gösterdi. 

BU HAZIMSIZLIK NEDİR?
Egedesonsöz’e konuşan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, “Bu hazımsızlık nedir? Belediyelerin zabıtaları operasyonlar yaparak bunları kaldırıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu açıklamasında Sayın Bakanımız Binali Bey’in başbakan olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Hal böyleyken yapılanları anlamak mümkün değil! Hangi akla hizmet bu afiş ve panolar kaldırılıyor? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?” dedi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA 
Delican'ın açıklamalarının ardından bilgilendirme yapan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri zabıtanın böyle bir uygulama yapmadığını söyledi. Yetkililer afiş ya da panoların sökülmediğini ifade etti.